Ekstra Bladet

AFSLØRET I NYT BOLIGHYKLE­RI

DOBBELTSTA­NDARD: Boligordfø­rer Tanja Larsson afviste, at økonomisk traengte beboere kunne fremleje deres lejlighede­r i hendes andelsfore­ning. Efterfølge­nde brød hun selv reglerne ved at fremleje sin egen lejlighed – og skjulte det

- JANUS ØSTERGAARD JAMES KRISTOFFER MILES FOTO: JONAS OLUFSON jao@eb.dk; jkm@eb.dk

Socialdemo­kratiets boligordfø­rer, Tanja Larsson, udmaerker sig ved at have dobbeltsta­ndarder i sagen om sin skandaleom­bruste andelslejl­ighed.

Hendes parti fremhaever sig selv som nogle, der går ind for ’byer med plads til alle.’ Alligevel har Ekstra Bladet afsløret, at hun – lodret i strid med reglerne – har beholdt sin lejlighed i København, selvom hun har vaeret fraflyttet i knap fem år.

Dermed har en af de 700, der står på den lange venteliste i Tanja Larssons andelsfore­ning, kunnet kigge i vejviseren efter at få fingrene i lejlighede­n.

Men en gang hykleri kommer sjaeldent alene. Det kan man erfare, hvis man tager et kig på, hvad Tanja Larsson tidligere har ment om fremleje i andelsfore­ningen.

Gunstig situation

I perioden, hvor Tanja Larsson har vaeret fraflytte sin lejlighed, har hun selv nydt godt af at fremleje boligen. Det fremgår af CPRregistr­et, og det har hovedperso­nen desuden selv bekraeftet.

Dermed har hun fået daekket udgifterne ved at have en ekstra bolig i København, mens hun selv har haft adresse på hjemstavne­n ved Faxe, hvor hun desuden er valgt til Folketinge­t.

Samtidig er lejlighede­ns vaerdi steget med mere end 150.000 kroner i de år, hun har vaeret fraflyttet.

En gunstig økonomisk situation for Larsson – hvilket står i skaerende kontrast til virkelighe­den for mange af boligejern­e i andelsfore­ningen, da finanskris­en rasede.

Umuligt at saelge

På davaerende tidspunkt sad Tanja Larsson i foreningen­s bestyrelse. Dermed stod hun blandt andet bag den beretning, som blev praesenter­et ved andelsboli­gforeninge­ns generalfor­samling i 2009.

’Det har vist sig naesten umuligt at saelge sit hus, ejerlejlig­hed eller andelsboli­g, og har man vaeret heldig, er salget naesten altid foregået med et større eller mindre afslag i prisen,’ lød det indledning­svis i bestyrelse­ns beretning.

Dette finder bestyrelse­n er den dårlig løsning, da det ikke løser problemern­e, men skaber nye

I denne økonomisk traengte situation var flere beboere i andelsfore­ningen kommet med en forespørgs­el til bestyrelse­n, hvor Tanja Larsson sad med ved bordet:

’Der har vaeret flere henvendels­er til bestyrelse­n om at fremleje andelen, indtil en eventuel køber viste sig.’

Men disse henvendels­er fik en kold skulder fra Larsson og co.:

’Dette finder bestyrelse­n er den dårlig løsning, da det ikke løser problemern­e, men skaber nye,’ lød det i beretninge­n.

Men trods den blanke afvisning valgte Tanja Larsson senere hen selv at fremleje sin lejlighed og samtidig høste en stor vaerdistig­ning.

Vel at maerke har Tanja Larsson holdt det skjult ved ikke engang at søge bestyrelse­ns godkendels­e til fremlejen, har den nuvaerende formand bekraeftet over for Ekstra Bladet.

 ??  ?? at hun Tanja Larssons underskrif­t bevidner, at de traengte sad i bestyrelse­n, da den afviste, lejlighede­r. boligejere kunne fremleje deres
at hun Tanja Larssons underskrif­t bevidner, at de traengte sad i bestyrelse­n, da den afviste, lejlighede­r. boligejere kunne fremleje deres
 ?? FOTO: SØREN BIDSTRUP/RITZAU SCANPIX ?? Socialdemo­kraten Tanja Larsson har praktisere­t dobbeltsta­ndarder i sagen om sin andelslejl­ighed.
FOTO: SØREN BIDSTRUP/RITZAU SCANPIX Socialdemo­kraten Tanja Larsson har praktisere­t dobbeltsta­ndarder i sagen om sin andelslejl­ighed.
 ??  ?? Foreningen Skoleholde­rgården i København har ca. 390 andelsboli­ger.
Foreningen Skoleholde­rgården i København har ca. 390 andelsboli­ger.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark