Ekstra Bladet

En helt anden holdning

-

Socialdemo­kratiet og boligordfø­rer Tanja Larsson har løbende givet udtryk for en ganske anden holdning til den adgang, der skal vaere for danskere med almindelig­e indkomster til de traengte boligmarke­der i storbyen, end hvad hun selv har praktisere­t ved at holde på sin lejlighed.

’Danskere med almindelig­e indkomster skal også have mulighed for at bo i vores storbyer!’ skriver Tanja Larsson på Facebook kort efter sin indtraeden som boligordfø­rer – efterfulgt af en emoji af en pengepose og en socialdemo­kratisk rose.

’I Socialdemo­kratiet mener vi, at det styrker sammenhaen­gskraften, når vi bor sammen på tvaers af sociale, økonomiske og etniske parametre. Og ikke adskilt fra hinanden. Derfor skal vi bekaempe den skaeve bolig– og beboersamm­ensaetning i danske storbyer,’ lyder det fra boligordfø­reren, der altså selv har adresse hos sine foraeldre i Faxe Ladeplads, mens hun har holdt andre fra at komme ind på det attraktive andelsmark­ed i København.

Almindelig­e lønmodtage­re

Socialdemo­kratiet, der er blandt gudfaedren­e bag andelsboli­gbevaegels­ens 110årige historie i Danmark, er da også krystalkla­re i deres ambition om, at andelslejl­igheder er til at for at hjaelpe flere med almindelig­e indkomster ind på de traengte boligmarke­der i storbyerne.

’Andelsboli­gen skal sikre et varieret boligmarke­d og et billigere alternativ til ejerbolige­n i byerne. Andelsboli­gen er derfor taenkt som en boligform for almindelig­e lønmodtage­re og førstegang­skøbere,’ skriver Socialdemo­kratiet i deres boligplan ’Byer med plads til alle’.

Her fremgår det også: ’Socialdemo­kratiet vil bevare andelsboli­gen som et billigt alternativ til ejerbolige­n. Vi vil sikre, at andelsboli­gen er til at betale for almindelig­e lønmodtage­re og er derfor parate til at stramme loven yderligere, hvis det bliver nødvendigt.’

Socialdemo­kratiet vil bevare andelsboli­gen som et billigt alternativ til ejerbolige­n

 ??  ?? finanskris­en giver Tanja Larsson I bestyrelse­ns beretning under deres andelshave­re, der gerne vil fremleje og co. de traengte bolig, en kold skulder.
finanskris­en giver Tanja Larsson I bestyrelse­ns beretning under deres andelshave­re, der gerne vil fremleje og co. de traengte bolig, en kold skulder.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark