Ekstra Bladet

Kvinde på stoffer kørte bil på sti

Cyklist kørte ind i en lygtepael for at undvige

-

Flere måtte springe for livet, da en 31-årig kvindelig bilist i en hvid Kia Rio kørte på et stisystem i Vallensbae­k.

En cyklist kørte ind en lygtepael, da vedkommend­e ville undgå at blive ramt af kvinden, der efterfølge­nde slog ud for stoffer i en test.

Det fortaeller anklager Robert Rafn, som i går kraevede kvinden varetaegts­faengslet ved et grundlovsf­orhør i Retten i Glostrup. Dommeren valgte at faengsle kvinden i to uger.

Dommeren mener, at der er en saerligt bestyrket mistanke om, at kvinden er skyldig i sigtelsen om at have forvoldt fare for andres liv eller førlighed.

Kvinden naegtede sig i grundlovsf­orhøret skyldig sigtelsen, men erkender at have kørt bilen og at have taget stoffer. Ifølge Robert Rafn forklarede kvinden i retsmødet, at hun var i faerd med at hente sin datter.

– Hun har forklaret, at hun har taget nogle stoffer dagen før, siger anklageren.

Stoffer i sodavand

Desuden fortalte kvinden, at hun uforvarend­e havde taget stoffer inden kørslen, fordi hun havde fået noget i en sodavand.

Den farlige kørsel fandt sted mandag aften omkring klokken 20.30, hvor kvinden i bilen befandt sig på et stisystem i Vallensbae­k. Tre vidner har fortalt, at de måtte springe til siden, mens en fjerde måtte traekke sin hund til sig.

Heldigvis kom ingen af vidnerne til skade. Men det var ifølge anklageren ikke kvindens fortjenest­e, da hun ifølge anklageren ikke forsøgte at undvige.

Den 31-årige kvinde stoppede efterfølge­nde af egen drift og blev anholdt af politiet, som målte hende positiv for stoffer i en test. En blodprøve skal analyseres for endeligt at klarlaegge, hvad hun havde i blodet.

Politiet beslaglagd­e desuden bilen, som er ejet af kvindens far.

Siden 31. marts har det vaeret muligt for politiet at beslaglaeg­ge en bil, selvom det ikke er ejeren, der har kørt bilen. Det vil i sidste ende vaere op til retten at afgøre, om bilen skal konfiskere­s.

Løsladt ved en fejl

Ved en fejl løslod politiet kvinden igen efter anholdelse­n mandag aften, og hun blev anholdt på ny tirsdag omkring middagstid. Nu skal hun foreløbigt sidde varetaegts­faengslet i to uger.

Det er endnu ikke klart, om hun vil kaere afgørelsen om faengsling til landsrette­n.

 ?? ARKIVFOTO: MARIUS RENNER ?? Kvinden blev kraevet varetaegts­faengslet ved et grundlovsf­orhør i Retten i Glostrup. Dommeren valgte at faengsle hende i to uger.
ARKIVFOTO: MARIUS RENNER Kvinden blev kraevet varetaegts­faengslet ved et grundlovsf­orhør i Retten i Glostrup. Dommeren valgte at faengsle hende i to uger.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark