Ekstra Bladet

Giv os et praj

- METTE FLECKNER fleck@eb.dk

Politiet har efterforsk­et sagen, efter det i begyndelse­n af denne uge kom frem, at en måge var fundet død i Aalborg med en forgiftet cocktailpø­lse i naebbet.

Politiet havde mistanke om, at der kunne vaere efterladt farlig gift i fødevarer ved Blegkilde Allé og frygtede, at det var det meget farlige stof carbofuran, som var blevet anvendt. Flere måger var fundet døde i det område.

Nu har undersøgel­serne vist, oplyser politikomm­issaer Henrik Jensen fra Nordjyllan­ds Politi, at der er tale om giftstoffe­t chloralose. Det bruges til bekaempels­e af blandt andet mus.

Ifølge politiets efterforsk­ning er dette stof dog stadig giftigt for mennesker, dog ikke i samme grad som det andet stof.

– Men man skal stadigvaek holde øje med, at børn og kaeledyr ikke indtager stoffet, siger Henrik Jensen i en pressemedd­elelse.

Han oplyser, at politiet har en mistanke om, at giften er udlagt for at ramme måger, som for nogle er et saerligt forstyrren­de element i dagligdage­n.

Pakket ind i pølser

Giftstoffe­t er fundet pakket ind i cocktailpø­lser, som lå rundt omkring

Politiet har sagt, at man ser med alvor på sagen.

– Jeg finder det forkasteli­gt, hvis man ved en bevidst handling har efterladt giftstof i fødevarer i det offentlige rum på den her måde, sagde Henrik Jensen.

Og selvom politiet er mindre bekymret, efter det blev fastslået, at giften ikke er carbofuran, siger han til Ekstra Bladet:

– Man må ikke sprede gift rundt omkring i et boligkvart­er uden omtanke for andre. Vi efterforsk­er stadig sagen, og jeg håber, at nogen giver os et praj om, hvem der står bag.

 ?? ARKIVFOTO: CARSTEN INGEMANN ?? Måger kan indtage stort set alt, her dog en mere fredelig spise end en forgiftet cocktailpø­lse.
ARKIVFOTO: CARSTEN INGEMANN Måger kan indtage stort set alt, her dog en mere fredelig spise end en forgiftet cocktailpø­lse.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark