Ekstra Bladet

ØRESUND HAR HANDOG IKKE KRAV PÅ

BALLADE OM STRAND: Advokat Jan Leth Christense­n har gjort krav på en lille del af de danske strande – Ekstra Bladet tog på badetur i Hellerup

- EMIL RÜTZOU FOTO: EMIL AGERSKOV Laes også leder på bagsiden er@eb.dk

Solen bager, og vandtemper­aturen i Øresund er på sit højeste.

Det har fået Ekstra Bladet til at tage en tur på stranden i whiskybael­tet, naermere betegnet for enden af Sigridsvej i Hellerup.

Lige her er rigmand og advokat Jan Leth Christense­n ved at opføre et kaempe monstrum af en villa med navnet Villa Leth.

Taet på stranden

Villa Leth ligger så taet på stranden, at Jan Leth med loven i hånden uden problemer har gjort krav på det strandstyk­ke, der ligger i forlaengel­se af villaen. Så offentligh­eden må ikke bade eller gøre ophold på den del af stranden. Dog siger loven, at man gerne må passere strandstyk­ket.

Såfremt nogen skulle begå den forbrydels­e at tage ophold eller bade fra Jan Leths del af stranden, har han opsat en sort pael, hvorpå der er monteret et overvågnin­gskamera og en højtaler til at råbe folk op. Ydermere skiltes der med, at advokaten forbeholde­r sig retten til at offentligg­øre videobille­derne med henblik på identifika­tion.

Men lige ved siden af findes et strandstyk­ke, der ejes af Gentofte Kommune, som er offentligt. Derfor har Ekstra Bladet valgt at foretage et strandopho­ld netop her – dog uden at gå ind på Jan Leths grund.

Fra den del af stranden, der ejes af Gentofte Kommune, kan man frit gå i vandet og svømme frem og tilbage ved Jan Leths strand – for Øresund kan han ikke gøre krav på.

Dog kan man ikke gå op ad vandet på hans strandstyk­ke uden at risikere at blive filmet eller råbt ad eller ultimativt få offentligg­jort sit billede, som der står på skiltet.

Bekymring

Netop dette har flere af naboerne udtrykt bekymring for – specielt med henvisning til, at der kan vaere børn, der bader nøgne og dermed også bliver filmet, hvis de kommer til at krydse ind på hans strand.

Flere naboer har derfor politianme­ldt forholdet.

Ekstra Bladet har tidligere spurgt Jan Leth Christense­n hvorfor han føler, at det er nødvendigt at overvåge sine naboer. På en sms svarer han, at han ikke skylder nogen en forklaring.

’Jeg skylder hverken dig eller andre en forklaring på, hvorfor jeg fuldt lovligt tv-overvåger min egen ejendom (og kun min egen ejendom), men videooverv­ågning skal på grund af naturbesky­ttelseslov­ens faerdselsr­et på en lille del af min ejendom – for at vaere lovlig – oplyses ved skiltning. Det ville således vaere ulovligt ikke at skilte dermed,’ skriver advokaten i sms’en til Ekstra Bladet.

Fra den del af stranden, der ejes af Gentofte Kommune, kan man frit gå i vandet

 ??  ??
 ??  ?? Ekstra Bladet i går.
Ekstra Bladet i går.
 ?? FOTO: ASGER LADEFOGED ?? Advokaten og rigmanden Jan Leth Christense­n.
FOTO: ASGER LADEFOGED Advokaten og rigmanden Jan Leth Christense­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark