Ekstra Bladet

KAN UNDGÅ DETALJER

- CHRISTINA EHRENSKJÖL­D METTE PEDERSEN ehren@eb.dk; mepe@eb.dk

Den 45-årige sognepraes­t og drabsmand Thomas Gotthard kan muligvis slippe for at få udbasunere­t detaljer fra politiets omfattende efterforsk­ning af sagen om sin afdøde hustru, Maria From Jakobsen.

Det kraever, at han aflever eren tilståelse, som anklagemyn­digheden er tilfreds med.

Det skal ske 3. august, og, hvis det står til anklager Anne-Mette Wedell Seerup, bliver det bag lukkede døre og altså uden pressens tilstedeva­erelse som et såkaldt indenretli­gt forhør.

– Formålet med retsmødet er at få hans forklaring for at finde ud af, om den kan danne grundlag for en tilståelse­ssag.

– Kan den ikke det, skal der vaere en hovedforha­ndling, siger anklageren fra Nordsjaell­ands Politi til Ekstra Bladet.

Muligt at slippe for vidner

I en tilståelse­ssag bliver der i modsaetnin­g til under en laengereva­rende retssag ikke ført vidner.

Måtte der–mod anklagemyn­dighedens forventnin­g – alligevel vaere behov for en naevninges­ag, skal vidnerne ikke på forhånd kende Thomas Gotthards forklaring.

Anne-Mette Wedell Seer u psi gergenerel­t om tilståelse­ssager, at det h erikke vil vaere vidneforkl­aringer, men kunden sigtedes egen forklaring og erkendelse, der bliver lagt til grund.

Og så er det op til anklagemyn­digheden at vurdere, om det stemmer overens med beviserne.

Hun vil dog ikke forud for sagen konkretise­re, hvad tilståelse­n skal indeholde for at gøre hende tilfreds.

Skal erkende det beviste

Mette Grith Stage, der har en fortid som anklager og i årevis har vaeret en fremtraede­nde forsvarsad­vokat, forklarer, at anklagemyn­digheden grofts ag tikke går med til, at en tiltalt, som i en tilståelse­ssag bliver benaevnt som sigtet, erkender noget, som er mindre end det, politiet kan bevise.

– Hvis han pludselig siger ’jeg handlede i selvforsva­r’, vil anklageren sige ’fint, vi tager sagen med hjem igen’, og så må sagen køre med fuld bevisførel­se, siger hun til Ekstra Bladet.

Da Thomas Gotthard draebte og efterfølge­nde skaffede sig af med sin kone, var det ifølge politiet både planlagt og overlagt.

 ?? PRIVATFOTO ?? Retten i Hillerød har 3. august retsmøde med praesten Thomas Gotthard, der har vaeret varetaegts­faengslet for drab på sin hustru siden midten af november sidste år.
PRIVATFOTO Retten i Hillerød har 3. august retsmøde med praesten Thomas Gotthard, der har vaeret varetaegts­faengslet for drab på sin hustru siden midten af november sidste år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark