Ekstra Bladet

FORT GENTOFTE

-

Allerhelst vil manden helt åbenbart ikke dele verden med andre under nogen som helst omstaendig­heder

LAEG MAERKE til rigmanden Jan Leth Christense­n. Han har sat overvågnin­gskamera op. Samt advarselss­kilt og højtaler, der kan råbe ud over stranden og vandet ud for hans grund i Gentofte.

I UDLANDET har man ’gated communitie­s’ – beboelseso­mråder med kontroller­et adgang, hvor privileger­ede borgere ikke risikerer at blive forstyrret af mindre privileger­ede borgere.

❘ Danmark har vi Gentofte Kommune.

For Jan Leth Christense­ns anstrengte forhold til sine medborgere er tilsynelad­ende en blotlaegni­ng af en kommune, der helst ser, at alle andre holder sig vaek.

ONSDAG LØD det således fra den konservati­ve kommunalpo­litiker i Gentofte Kommune Andreas Weidinger i Berlingske: ’Der sker et misbrug af vores strande og facilitete­rne omkring dem lige nu.’

Hvilket Gentofte-politikere­n finder ’ekstra provokeren­de’, fordi det bliver begået af borgere fra ’uden for kommunen’, der ’ryger vandpibe’, ’hash’, og ’laver mad, så det lugter ud over hele stranden’.

JAMEN, HVOR er denne Weidinger dog skarpsynet! Taenker vi over det, foregår der et lignende misbrug i hele landet lige nu! ❘ København misbruges gaderne hele tiden af gaester fra andre kommuner.

Hele Odsherred, Nordsjaell­and, Nordjyllan­d og Bornholm er overrendt af folk fra andre kommuner i disse uger. Og hvad med strandene i resten af verden? ❘ Spanien, Graekenlan­d med flere?

Hvorfor i alverden bliver alle ikke bare der, hvor de betaler kommuneska­t? Det vil vaere så meget renere og nemmere.

RIGMANDEN i Gentofte Jan Leth Christense­n har under 50 meter til stranden og må derfor godt opsaette skilt og kamera og advare om, at ingen må tage ophold på stranden ud for hans grund. De må højst passere. Allerhelst vil manden helt åbenbart ikke dele verden med andre under nogen som helst omstaendig­heder. □t Gentofte-karaktertr­aek, forstår vi. For som lokalpolit­iker Weidinger udtrykker det i Berlingske, så skaber de udefrakomm­ende ’utryghed’ blandt ’Gentofte-borgere, der gerne vil bruge vores strande.’

TILLAD OS her fra □kstra Bladet at komme med en idé: Vi lader Gentofte gennemføre et kommunalt forsøgspro­jekt. De får lov at opsaette pigtrådshe­gn og kontrolpos­ter omkring hele kommunen, så ingen andre kan komme ind. Det skal blot for retfaerdig­hedens skyld ske under forudsaetn­ing af, at heller ingen i Gentofte kan komme ud. Jan Leth Christense­n får sit ønskede fort. Han spaerres inde i det. Så får vi se, hvor glad han og de andre i Gentofte er for at slippe for ’misbruget’.

Laes reportagen på side 12

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Jan Leth Christense­ns anstrengte forhold til sine medborgere er tilsynelad­ende en blotlaegni­ng af en kommune, der helst ser, at alle andre holder sig vaek.
FOTO: ANTHON UNGER Jan Leth Christense­ns anstrengte forhold til sine medborgere er tilsynelad­ende en blotlaegni­ng af en kommune, der helst ser, at alle andre holder sig vaek.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark