Ekstra Bladet

PAVESTOLT

ANDENPLADS PÅ KONGEETAPE­N: Men Jonas Vingegaard havde håbet at kunne vinde foran sin familie

- FOTO: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/RITZAU SCANPIX

COL DU PORTET (Ekstra Bladet): – Sikke en etape!

Jonas Vingegaard var lige kørt ned fra toppen af benhårde Col du Portet. Den spinkle dansker havde fået lidt varmt tøj på og var et stort smil, da han stoppede hos de ventende journalist­er og spontant måtte have luft for, hvordan det var gået.

Forinden – blot 100 meter vaek – var han stoppet for at hilse på familien, der med et stort Dannebrog med hans navn på var taget til Pyrenaeern­e for at støtte ham.

Skuespil fra Carapaz

Og selvom han var stolt over at have taget andenplads­en efter Tadej Pogacar – både på etapen og i den samlede stilling – havde han håbet på at betale familien tilbage med mere.

– Jeg er meget glad for, hvordan etapen gik. Jeg ville gerne have taget en etapesejr – min familie står lige derovre og er kommet for at se mig.

– Men andenplads­en er også rigtig godt for mig.

Jeg er meget glad for det. Specielt at jeg kunne tage meget tid på Urán, sagde den 24-årige Jumbo-Vismarytte­r.

Afstanden ned til Rigoberto Urán på den samlede fjerdeplad­s er nu på mere end halvandet minut, og podiet føles stadig mere sikkert for danskeren.

Han tog også få sekunder til Richard Carapaz, der nu er fire sekunder efter. Også selvom Ineos-kaptajnen angreb på den sidste kilometer for at knaekke Vingegaard.

Men det havde danskeren luret.

– Jeg havde det på fornemmels­en. For hver gang jeg kiggede tilbage – selv da vi kørte langsomt – så han ud, som om han led meget.

– Så jeg taenkte, at han helt sikkert ville angribe hårdt på et tidspunkt. Da han så angreb, kunne jeg ikke gå med. Jeg fandt bare min egen rytme, og heldigvis

Vi må se efter i morgen. Der vil jeg gøre mit bedste

kunne jeg komme tilbage og blive toer, sagde Tourdebuta­nten.

Han er nu 5.39 minutter efter suveraene Tadej Pogacar, men alligevel på vej mod den naestbedst­e danske praestatio­n nogensinde i løbet.

Men så langt vil han ikke taenke.

– Vi må se efter i morgen. Der vil jeg gøre mit bedste, og så ser vi der, sagde han om dagens bjergetape, der byder på en kort etape på 130 km – til gengaeld skal rytterne over Col du Tourmalet, inden de slutter af på Luz Ardiden – to stigninger uden for kategori.

 ??  ?? Der var topkarakte­rer til Jonas Vingegaard, der også rykkede frem som toer i den samlede stilling.
Der var topkarakte­rer til Jonas Vingegaard, der også rykkede frem som toer i den samlede stilling.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark