Ekstra Bladet

Tour-legende: Fremtiden tilhører Vingegaard

-

TARBES (Ekstra Bladet): Han var selv 27 år, da han vippede ’Kannibalen’ – den indtil da uovervinde­lige Eddy Merckx – af pinden som Tour-konge i 1975, og Bernard Thévenet løfter øjenbrynen­e og nikker anerkenden­de, da han får bekraeftet, at Jonas Vingegaard kun er 24 år gammel.

– Ham skal vi regne med i fremtiden, siger Thévenet til Ekstra Bladet, da vi traeffer ham i Tourens mobile startlands­by, ’Le Village’, hvor han som såkaldt ambassadør for Tour-arrangør ASO dagligt tager imod de lokale honoratior­es, som besøger Touren.

Det er godt at se, at han ikke tøver med at angribe

– Han er den eneste, der har turdet og har kunnet udfordre Tadej Pogacar i den gule trøje. Vi i ASO syntes virkelig godt om, hvad vi så på Mont Ventoux, siger Thévenet.

– Ulykkeligv­is er Vingegaard den eneste rytter, der tør angribe Pogacar.

– Han kører sin kun anden Grand Tour, men det er meget tydeligt, at han allerede er haerdet, og at han er fortrolig med denne metier og miljøet.

– Det har han vist gennem de seneste mange etaper, siger Thévenet.

Godt varsel

Pogacar er i endnu højere grad end sin danske rival en komplet etapeløbsr­ytter, og med sine blot 22 år er han i en klasse for sig selv. Vingegaard imponerer dog selv i det lys Bernard Thévenet, som vandt Tour de France i 1975 og 1977.

– Han kører sin første Tour, men han kører som en, der har stor erfaring. Fysisk har han de kvaliteter, der skal til for at blive en af de store ryttere i Tour de France i fremtiden, siger Thévenet.

– Jeg har ikke set ham begå fejl. Jeg ser ham som en rytter, der i sit hoved har fornemmels­e for det taktiske, det tekniske i cykelløbet.

– At se en rytter køre på den måde i sit første Tour de France er et godt varsel. Det er godt at se, at han ikke tøver med at angribe, siger Bernard Thévenet.

– Der er endnu risiko for, at Vingegaard knaekker i de høje bjerge. Hvad ville det betyde for din vurdering af ham?

– Selvom han skulle han knaekke her i de høje bjerge, så ved vi, at han har kvaliteter­ne til at køre klassement i Tour de France. Det har han vist over mange etaper, siger Thévenet.

– Hans måde at køre på, og den ånd, han demonstrer­ede på Mont Ventoux, var formidabel. Og han kører en god enkeltstar­t. Han er excellent i den disciplin.

– Hvis han får problemer i de høje bjerge, så må han traene mere i det terraen. Han kunne også godt blive lidt bedre på nedkørsler­ne. Men alt i alt har han de kvaliteter, der skal til.

– Jeg kender ikke detaljerne om hans udvikling indtil nu, men hvis han udvikler sig yderligere fra nu af, så vil han blive en af hovedperso­nerne i Tour de France i fremtiden, siger Bernard Thévenet.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark