Ekstra Bladet

POTENTIALE TIL TOUR-SEJR

Jonas Vingegaard har på kort tid udviklet sig til at blive Danmarks naeste håb om en Tour de France-sejr. Ekstra Bladet har kigget ham og konkurrent­erne efter i sømmene

-

COL DU PORTET (Ekstra Bladet): Hvis nogen for to år siden havde udpeget Jonas Vingegaard som bejler til Tour de France-tronen, ville mange have trukket på smilebånde­t.

Ja, langt de fleste, der ikke følger cykelsport­en taet, ville nok ikke engang have vidst, hvem han var.

Det gør de fleste danskere nok nu – og rundt om i Frankrig og resten af cykelverde­nen kender ham efterhånde­n også.

Kaptajn-rollen på Jumbo-Visma kom pludseligt, da Primoz Roglic udgik, men han er kommet efter det, og Ekstra Bladets Tour-ekspert, Michael Rasmussen, er ikke i tvivl om, at vi har at gøre med en stjerne.

– Han har vist, at han har potentiale til at køre på podiet i Touren. Og når du har det, så har du også potentiale til at vinde, påpeger Michael Rasmussen.

Plads til forbedring

Han er ikke for alvor overrasket over, at Vingegaard har potentiale til at praestere på det høje niveau, han har vist i årets Tour.

– Det ligger i fuldstaend­ig lige linje fra, hvad han har vist, siden han sidste år i Vueltaen sad og førte på Angliru-stigningen. Det kan man kun, hvis man har anlaeg for det – ikke fordi du har sparet dig i løbets start

– Det niveau har han fulgt op i foråret, hvor han i Baskerland­et Rundt allerede kørte om kap med Pogacar, siger Michael Rasmussen.

Der er dog fortsat plads til forbedring. For det er svaert at tro, at vi i denne Tour har set Vingegaard­s fulde potentiale.

– Alene den mentale forberedel­se kan give en del. Havde han fra start vaeret helt dedikeret til at køre som kaptajn, havde han ikke skullet vente på nogen, der var styrtet.

– Så havde det vaeret en anderledes fokuseret indsats, siger Michael Rasmussen, der har kigget naermere på danskeren sammenlign­et med de jaevnaldre­nde konkurrent­er.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Duellanter
Jonas Vingegaard forrest på etapen i går. Danskeren var tre sekunder efter Tadej Pogacar på målstregen. De to kan se frem mange dueller i fremtiden.
FOTO: RITZAU SCANPIX Duellanter Jonas Vingegaard forrest på etapen i går. Danskeren var tre sekunder efter Tadej Pogacar på målstregen. De to kan se frem mange dueller i fremtiden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark