Ekstra Bladet

TROPISK FAENGSEL

Håndboldla­ndsholdet lander i luksusreso­rt på stillehavs­ø – men spillerne må kun komme udenfor i én time den naeste uge

- JAN KJELDTOFT toft@eb.dk

Da Mikkel Hansen & co. i går over middag boardede SK983 med kurs direkte mod Tokyo Haneda Airport, var Airbussen ganske vist 19 minutter forsinket i afgangen fra Kastrup, men dels hentede SAS-maskinen forsinkels­en undervejs – dels betød det egentlig ikke det vilde, om spillerne skulle ankomme en smule efter tidsplanen.

For håndboldla­ndsholdet ryger direkte i japansk ’faengsel’, når spillerne via skift i Tokyo og en døgnlang rejse langt om laenge bliver indkvarter­et på luksushote­llet på den sydligste japanske og tropiske stillehavs­ø Okinawa.

Der boltrede kvindeland­sholdet sig også i december 2019 laenge inden corona. Det er typisk japansk skik at tildele lokale vaertskabe­r for udenlandsk­e gaester, og de udvalgte på Okinawa var – og er – glimrende vaerter for danske håndboldsp­illere.

Ikke mindst, fordi det er på den ø, man overhovede­t har et vist kendskab til harpiks og dét, der kan komme ud af klister, en lille bold og 20 gange 40 meter parket.

Men ... Mens de kvindelige håndboldsp­illere i december 2019 kunne juble over tropisk paradis og lunt saltvand, kommer håndboldhe­rrerne ikke til at bodysurfe i det tropiske badeparadi­s.

De må nøjes med at kigge ud ad vinduerne og aergre sig, mens de piller taeer.

De lander nemlig i et Japan, hvor det meste er lukket ned, restriktio­nerne er voldsomme, folket helst var fri for OL, og hvor atleter og alle andre deltagere ud over at levere daglige spyttests, indrapport­ere daglige temperatur­målinger, også skal finde sig i at blive gps-overvåget.

Når håndboldsp­illerne – og alle andre – traener i styrkecent­ret, skal det såmaend også foregå iført mundbind!

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark