Ekstra Bladet

Jonas Vingegaard, 24 år, Danmark

-

HOLD: JUMBO V❘SMA

Enkeltstar­t

På trods af sin størrelse har han altid kørt gode enkeltstar­ter. Det understreg­ede han fornemt på Tourens første af slagsen, hvor han blev nummer tre og bankede flere specialist­er.

– □n af hans helt store forcer er hans aerodynami­k. Han har en meget fin position på sin cykel – og Cervélo er også kendt for at producere en af de bedste cykler til tidskørsle­r.

– Det bliver svaert for ham at forbedre sig meget i discipline­n – men når man bliver nummer tre på en enkeltstar­t i Touren, behøver man nok ikke at forbedre sig, siger Michael Rasmussen.

Bjergkørse­l

Også det er en af Vingegaard­s helt store forcer. Han hører til feltets lette kavaleri, og han beviste på Mont Ventoux, at han på en god dag kan køre fra alle.

– Med en kampvaegt på 60 kg eller lidt under er han en født bjergrytte­r.

– Der er dog potentiale for at forbedre sig, men det ville kraeve, at han flytter til et sted, hvor han kan traene i bjergene på daglig basis. Der er begraenset med højdemeter i Glyngøre, påpeger Michael Rasmussen.

Erfaring

Selvom han er på tredje saeson hos Jumbo-Visma, er han blot i gang med sin anden Grand Tour. Holdet har prioritere­t at gå langsomt frem, og han har hele tiden taget små skridt frem. ❘ndtil nu.

– Han har vaeret på en meget stejl indlaering­skurve. Det er bare hans anden Grand Tour, og han stillede til start for at skulle laere af Primoz Roglic og køre i sloveneren­s tjeneste.

– Med da Roglic udgik, tog han over med det samme og udfyldte tomrummet, selvom det også kunne have vaeret Sepp Kuss, der skulle køres for. Men der virker Vingegaard meget mere stabil.

Holdets styrke

Jumbo-Visma er et hold, der med Primoz Roglics ankomst i 2016 stille og roligt har udviklet sig til et klassement-hold. Og har investeret mange penge i ryttere og udvikling.

□t stort plus for Jonas Vingegaard.

– Han er havnet på et af verdens staerkeste hold, som dedikerer sig til etapeløb. Det betyder meget i forhold til fokus og til forberedel­se – bestemte traeningsl­ejre og gennemkørs­el af nøgleetape­r på forhånd.

– Det kan ikke vaere meget bedre, siger Michael Rasmussen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark