Ekstra Bladet

Børnene reddede mig

– Som far har jeg for meget at miste, siger den tørlagte Dennis Knudsen

- ANNE-METTE GREGERS SIMMEL amgr@eb.dk

– Ingen børn er tjent med stive foraeldre.

Sådan lyder det fra kendisfris­øren Dennis Knudsen, 58.

I mange år var alkohol den medicin, han brugte, når angsten og depression­erne satte ind.

I dag er han aedru enefar til sønnerne Lucas på to år og Noah, der kom til verden i sommer.

Han er også en lykkelig en af slagsen og savner på ingen vis flasken, der blev stillet vaek for omkring to et halvt år siden, fortaeller han og fortsaette­r:

– Min angst forsvandt, da jeg blev far - der er ikke plads til den mere, når børnene skal passes. De bekymringe­r alle foraeldre nu og da har, kan jeg tackle, så de ikke bliver til katastrofe­tanker. Mine børn har virkelig reddet mig.

Forleden fortalte han på tv om sine mange år med alt for meget alkohol, noget han også har talt om i ugebladet Her & Nu, hvor han også røbede, at det var Lars von Trier, der for et par år siden fik ham lokket med til et AA-møde.

Til Ekstra Bladet siger Dennis Knudsen:

– Jeg har vaeret med på mange af Lars’ film gennem årene. Vi kender hinanden godt og ved begge, hvad angst og depression kan gøre. Derfor er det lettere at tale om det.

– Så en dag for nogle år siden foreslog Lars, at jeg tog til møde i AA, og jeg ville jo gerne ud af misbruget. Men det kraever mod at gå i behandling, og det var enormt svaert at sidde over for omkring 30 mennesker og sige, ’Mit navn er Dennis Knudsen og jeg er alkoholike­r’. Men det skal jo siges.

Øjenåbner

– I AA mødte jeg mange vidt forskellig­e og velfungere­nde mennesker og fik indblik i deres meget fungerende historier. Stereotype­n

om, at en alkoholike­r er en, der har drukket sig fra hjem og job, holder ikke, siger Dennis Knudsen, der foretraekk­er, at kalde sig selv for alkohol-sensitiv i stedet for alkoholike­r.

Skønt AA blev noget af en øjenåbner for ham, holdt han efter et stykke tid op med at komme til møderne.

– De var ikke den rigtige løsning for mig. Så levede jeg videre. Og det er jo ingen hemmelighe­d, at jeg kan vaere noget af en festabe.

Men angsten og depression­erne var ikke forsvundet. Og så kom flaskerne frem igen.

Eskalerede

– Min angst eskalerede i månederne op til Lucas’ fødsel. Jeg var bange for, om jeg kunne finde ud af at vaere far. Vågnede om natten og stod op for at drikke rødvin eller snaps. Så kunne jeg sove nogle timer igen ... Og så kunne jeg drikke igen.

I den periode tog Dennis Knudsens drikkeri til i en grad, der – som han udtrykker det – ’fik hans naermeste til at puste ham i nakken.

Antidepres­siv medicin

– Det var et wakeupcall, da min mor truede med, at hun ville tage Lucas fra mig, hvis hun så mig beruset med ham, og sådan et ’løfte’ glemmer hun ikke, siger Dennis Knudsen, der erkendte behovet for hjaelp og derfor opsøgte en psykiater, som fik ham på antabus i to måneder.

Han kom også på antidepres­siv medicin.

– Men den regner jeg med at trappe ud af om et par måneder. Jeg er lykkelig nu. Lykkelig for mine sønner og livet uden alkohol og tømmermaen­d, siger han, der ikke kan forestille sig, at han begynder at drikke igen.

– Det har jeg i dag for meget at miste til, siger han og tilføjer med et grin:

– Måske tager jeg mig et enkelt glas rødvin, når drengene er blevet myndige.

Min angst forsvandt, da jeg blev far – der er ikke plads til den mere, når børnene skal passes

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? – Har jeg gaester har jeg ikke problemer med at byde dem på en drink eller foto, siger Dennis Knudsen.
FOTO: LINDA JOHANSEN – Har jeg gaester har jeg ikke problemer med at byde dem på en drink eller foto, siger Dennis Knudsen.
 ?? PRIVATFOTO ?? Dennis Knudsen med sønnen Lucas, der kom til verden i 2019.
PRIVATFOTO Dennis Knudsen med sønnen Lucas, der kom til verden i 2019.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark