Ekstra Bladet

’HAN KASTEDE OS FOR ULVENE’

Hans 46-årige kammerat blev frifundet. Nu saetter den 46-årige og hans hustru ord på sagen for første gang

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@eb.dk

– At blive genforenet med min familie og vide, at vi kan begynde at genopbygge vores liv efter de sidste atten måneder, betyder alt for mig og for os alle.

Sådan lyder det blandt andet i en skriftlig reaktion fra den 46-årige familiefar og hans jaevnaldre­nde hustru, efter at manden ved retten i Hjørring i den forløbne uge blev frifundet i en bestialsk drabssag.

Offeret, Eddie Karl-Johan Christense­n, blev skudt og braendt på et bål.

Den 46-årige fik alene ti måneders faengsel for usømmelig omgang med lig og ulovlig våbenbesid­delse og blev løsladt efter 18 måneders varetaegts­faengsling.

Hans 53-årige medtiltalt­e Johan Reistad blev idømt 13 års faengsel.

’Løj og manipulere­de’

– Reistad forsøgte at lyve og manipulere sig ud af sine handlinger. Han udnyttede os. Han var vores søns gudfar, men alligevel fortalte han os, at han elskede vores familie det ene øjeblik og kastede os for ulvene det naeste. År med urokkeligt venskab blev kastet til side i et forsøg på at redde sig selv. Han har ingen kaerlighed til andre end sig selv, skriver aegteparre­t fra England, hvor de fløj til straks efter dommen. De har ikke ønsket at stille op til interview.

Ekstra Bladet har tidligere talt med familie og venner til aegteparre­t, der har beskrevet dem som kaerlige foraeldre, der flyttede til Danmark, fordi de gerne ville hjemmeskol­e deres søn, og kvinden har tidligere fortalt, at familien blev vegetarer, efter at deres søn begyndte at stille spørgsmål om, hvor maden kom fra, og senere valgte de at blive veganere.

Kvinden beskriver sin mand som venlig og blid, og at han ’ikke engang kunne klare sig gennem sin søns fødsel uden at besvime’.

– Med kaerlighed og støtte fra hele hans familie og venner har vi tro på, at han med tiden vil vende tilbage

til sit tidligere selvsikre og sjove kaerlige jeg, siger hun.

Veninde med Eddies kaereste

Den 46-åriges hustru var veninde med Eddies kaereste, og det kom også frem i retten, at familien havde et godt forhold til Eddie.

Som den 46-årige mands forsvarer Jens Christian Christense­n sagde i retten, byggede Eddie en bar til parrets søn, de grillede sammen, og på et billede kan man se de to maend stå med armene om hinandens skuldre.

Kvinden saetter ord på, at hun taenker på Eddie KarlJohan

Tinglerts efterladte.

– Selvom vi har levet i dette mareridt, er vi meget bevidste om, hvor heldige vi er stadig at vaere her og stadig have vores familie. Eddies familie har ikke den glaede, og det efterlader os med et meget tungt hjerte.

– Vi kunne lide Eddie, og han kunne lide os. Vi har nogle meget gode minder om sjove stunder med ham, skriver kvinden.

Parret vil gerne takke de fagfolk, der har vaeret involveret i sagen. Herunder deres advokater, politiet, faengselsp­ersonale, sundhedspe­rsonale, sociale myndighede­r og de lokale venner, der tog sig af deres søn og har støttet dem hele vejen igennem.

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Faderen sad i varetaegt i 18 måneder, men blev løsladt efter frifindels­en. Hans hustru var i første omgang også sigtet i sagen. Nu er de genforenet og bor med deres søn i England. Her er de fotografer­et umiddelbar­t efter drabsfrifi­ndelsen.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE Faderen sad i varetaegt i 18 måneder, men blev løsladt efter frifindels­en. Hans hustru var i første omgang også sigtet i sagen. Nu er de genforenet og bor med deres søn i England. Her er de fotografer­et umiddelbar­t efter drabsfrifi­ndelsen.
 ?? PRIVATFOTO ?? Johan Reistad skød og draebte offeret Eddie. Han har anket sagen.
PRIVATFOTO Johan Reistad skød og draebte offeret Eddie. Han har anket sagen.
 ?? ?? Ekstra Bladets plakat 6. oktober.
Ekstra Bladets plakat 6. oktober.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark