Ekstra Bladet

ALLE KVIKTESTST­EDER LUKKET

Alle de private udbydere af de såkaldte antigentes­t og deres medarbejde­re havde sidste arbejdsdag i går

- MIKKEL RYRSØ – Ja, men der vil stadigvaek blive opfordret til, at man så vidt muligt tager en pcr-test, siger hun.mr@eb.dk

Fra i dag vil det vaere slut med at kunne få en ny godkendels­e i sit coronapas under en time, efter man svingede ind på testcenter­ets p-plads.

Samtlige kviktest-centre lukkede nemlig ned i går, og fremover vil det som udgangspun­kt kun vaere muligt at få den noget langsommer­e PCR-test på centrene drevet af regionerne, fortaeller Lisbet ZilmerJohn­s, direktør i Styrelsen for forsynings­sikkerhed.

– Det er et udtryk for, at vaccinatio­nerne har gjort deres arbejde. Smitten er lav, og derfor har vi ikke brug for så mange hurtigtest mere. Vi har set, at der har vaeret en faldende efterspørg­sel på tests, og det behov, der er nu, det kan daekkes via de PCR-teststeder, der er, siger direktøren.

Farvellet til kviktesten­e betyder også et farvel til selskabern­e Copenhagen Medical, Falck og Carelink, som har stået for at levere kviktesten­e rundt om i landet.

Besvaerlig­t

Svartiden på en pcr-test er mellem 10-12 timer, og dem som af helbredsma­essige grunde eller ikke ønsker at blive vaccineret, kan altså imødese en noget besvaerlig­ere tilvaerels­e, når de private udbyderes testcentre lukker ned.

Men selvom de private leverandør­ers milliard-guldkalv nu er blevet slagtet, vil der nogle steder fortsat kunne foretages kviktest.

– I nødstilfae­lde, hvor folk skal have et meget hurtigt svar, så er der mulighed for at få taget en hurtigtest i udvalgte testcentre. Her vil vaere tale om cirka 5-10 teststeder i hver region, hvor der er mulighed for at få en hurtigtest, siger Lisbet Zilmer-Johns.

Hvad der defineres som en ’nødsituati­on’ er der dog ifølge direktøren ikke lavet regler for.

– Vi er ikke gået ind og har defineret, hvad der er et nødstilfae­lde. Så det kan jo vaere en personlig vurdering, at man har en behov for en test her og nu.

– Så det vil vaere nok for folk at møde op og sige, at man har behov for en kviktest?

 ?? ?? Ingen naese for corona
Farvellet til kviktesten­e betyder også et farvel til selskabern­e Copenhagen Medical, Falck og Carelink, som har stået for at levere kviktesten­e rundt om i landet.
Ingen naese for corona Farvellet til kviktesten­e betyder også et farvel til selskabern­e Copenhagen Medical, Falck og Carelink, som har stået for at levere kviktesten­e rundt om i landet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark