Ekstra Bladet

Som del af gruppen Partners In Crime var Dorin Mørck Larsen med at begå cirka 30 bankrøveri­er . Det finansiere­de det vilde liv med stoffer, fester og prostituer­ede

- SAAD AHMAD

Det er et røveri! Vi gør jer ikke noget, vi skal bare have pengene!’ Dorin Mørck Larsen peger rundt med sin paintballp­istol i Danske Bank i Vemmelev, mens kumpanen ’Fjongo’ holder øje med kasserne, og en anden medsammens­voren, ’JayJay’, beordrer en ansat til at lukke op for boksen.

Rygsaekken og sportstask­en fyldes op med et stakke af sedler, og nu gaelder det om at komme vaek. ’Skalle’ venter udenfor i kassevogne­n. Klar at traede speederen i bund.

De tre saetter sig ind i vognen og suser af sted på Korsørvej. Vennerne er i ekstase, for de har lige røvet banken. De godt 700.000 kroner er nu deres. De er blevet bankrøvere.

Det var det første af cirka 30 bankrøveri­er, som barndomsve­nnerne begik i årene omkring årtusindsk­iftet.

Voldsom historie

til

❘ den nye bog ’Bankrøver’ fortaeller forfattere­n Peter Grønlund historien om landets mest berygtede plyndrede set aldrig spor.

– Det var en utrolig historie. Det var vildt, at man kunne lave så mange bankrøveri­er og gå under radaren i så lang tid, siger røverbande, der banker, men stort efterlod sig nogen

Grønlund til □kstra Bladet.

’Partners ❘n Crime’, som vennerne kaldte deres bande, røvede millioner. Pengene strømmede ind og blev brugt på et vildt liv med prostituer­ede, stoffer, sprut og dyr mad.

□t af medlemmern­e var Dorin Mørck Larsen. Han er født og opvokset på Østerbro i København. Han stammer fra en velfungere­nde familie, og det er hans fortaellin­g, som bogen bygger på.

□n fortaellin­g om følelsen af at vaere uovervinde­lig, indtil gruppemedl­emmet Nick angav barndomsve­nnerne, og Partners ❘n Crime endte bag tremmer.

Partners ❘n Crime begik cirka 30 bankrøveri­er i starten af 0’erne, hvilket skriver sig ind i den europaeisk­e kriminalhi­storie. Den nøje planlaegni­ng af flugtvejen­e fra bankerne havde stor betydning for gruppens kriminelle succes, og denne opgave stod Dorin Mørck Larsen blandt andet for.

– Jeg er god til at huske og finde vej. Derfor var jeg inde over alle aspekter i planlaegni­ngen, men jeg var også med til at

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark