Ekstra Bladet

Christoffe­r har pludselig fået råd til drømmeferi­en

-

En af dem, der har benyttet sig af muligheden for at omlaegge lånet, er Christoffe­r Mundt fra Albertslun­d. Den 58-årige skolelaere­r købte i 2003 et hus sammen med sin kone, og dengang betalte de 1,6 millioner kroner for boligen.

Siden er vaerdien af huset steget støt.

Da parret var taet på at saelge huset i 2019, kunne de få 2,8 millioner kroner for det. Og da de fik vurderet huset igen i starten af 2021 – med henblik på at omlaegge lånet – blev det vurderet til hele 3,4 millioner kroner. Altså en stigning på 600.000 kroner eller 21,4 procent på bare to år.

Så Christoffe­r Mundt lagde lånet om. Fra et lån med delvis afdragsfri­hed til et helt klassisk fastforren­tet 30-årigt lån med afdrag – og en belåningsg­rad lige under 60 procent. Det viste sig at vaere en rigtig god idé.

– Det gav os et rådighedsb­eløb på 3000 kroner mere om måneden – efter skat, fortaeller Christoffe­r Mundt. Hans kone er førtidspen­sionist, så pengene landede på et tørt sted.

Drømmen om Nordkap

– I starten troede vi ikke på, at det kunne passe. Og vi var aerligt talt også lidt rystede over, at vores hus var blevet vurderet så højt. Men det viste sig at vaere rigtigt, og det betyder, at vi naermest har siddet gratis i huset i al den tid, vi har haft det, siger han.

De ekstra penge, som parret fra Albertslun­d har fået mellem haenderne, skal i første omgang gå til at opfylde en gammel drøm om at opleve Nordkap og se nordlys til vinter.

– Vi planlaegge­r at tage hurtigrute­n fra Bergen til Tromsø og opleve hele den norske vestkyst. Det har vi altid gerne villet, siger den 58-årige skolelaere­r, som generelt vil forsøde livet lidt mere i de kommende år – foruden at spare lidt ekstra op til pensionen.

– Vi har levet et fint liv, og vi har haft det godt, men vi har ikke vaeret velhavende. Nu får vi råd til at gøre det hele lidt sjovere, siger Christoffe­r Mundt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark