Ekstra Bladet

KoPio i panik

TRAEKKER 39 ARTIKLER TILBAGE: Netavisen Pio laegger sig fladt ned efter Ekstra Bladets afsløring af massivt plagiat

- JAMES KRISTOFFER MILES KRISTIAN B. LARSEN jkm@eb.dk; kbl@eb.dk

Det får nu konsekvens­er, at et medie med taette bånd til Socialdemo­kratiet har stjålet artikler med arme og ben. Efter Ekstra Bladets afsløring af, at Netavisen Pio har kopieret store dele af mindst 39 artikler naermest ordret, har Pios chefredakt­ør, Niels Jespersen, som først nedtonede problemet, taget affaere.

Alle artiklerne er nu fjernet fra Netavisen Pio, og medarbejde­ren, der har produceret de i vidt omfang kopierede artikler, er hjemsendt. Det oplyser Niels Jespersen:

’Eksemplern­e, jeg har set, lever ikke op til de standarder, vi har på Netavisen Pio, og de krav, vi stiller til vores journalist­er. Derfor har jeg i dag hjemsendt den pågaeldend­e medarbejde­r og trukket de omtalte artikler tilbage,’ skriver Niels Jespersen i en artikel på netavisen.

Beklager og undskylder

I et interview med Ekstra Bladet svarede Niels Jespersen tirsdag, at han ikke mente, at Pio stjal andres levebrød:

– Vi føler os ikke forpligted­e af, hvad en arbejdsgiv­erforening som Danske Medier har af regler, men vi tilstraebe­r os på at vaere gode kolleger.

Nu har piben imidlertid fået en anden og mere alvorlig lyd:

’Alle artiklerne er skrevet af den samme medarbejde­r, og vedkommend­e har i alle tilfaelde behørigt krediteret de relevante medier, ligesom der er links til de originale artikler, men der er i flere tilfaelde kopieret lange tekstpassa­ger. Det beklager og undskylder jeg over for de berørte medier og journalist­er. Det er ikke en praksis, jeg har vaeret vidende om eller har godkendt, men jeg har som chefredakt­ør ikke haft den fornødne opmaerksom­hed på de omtalte artikler. Det ansvar hviler på mig.’

Taette bånd til S

Netavisen Pio blev stiftet i 2012 af blandt andre den davaerende top-socialdemo­krat Henrik Sass Larsen.

Mediet er opkaldt efter grundlaegg­eren af den socialdemo­kratiske arbejderbe­vaegelse, Louis Pio.

Eksemplern­e, jeg har set, lever ikke op til de standarder, vi har på Netavisen Pio, og de krav, vi stiller til vores journalist­er

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark