Ekstra Bladet

Har indledt undersøgel­se af Karen Melchior

EFTER EKSTRA BLADETS AFSLØRINGE­R: Radikale Venstre har indledt en omfattende undersøgel­se af Karen Melchior og problemern­e med arbejdsmil­jøet på hendes kontor

- CECILIE GULDBERG guld@eb.dk

Radikale Venstres uafhaengig­e kontaktins­tans, der behandler graenseove­rskridende adfaerd i partiet, har indledt en omfattende undersøgel­se af EU-profilen Karen Melchior.

Det sker, efter at Ekstra Bladet har afsløret, hvordan arbejdsmil­jøet under Melchior er så ulideligt, at ansatte på stribe er blevet sygemeldt og flygtet fra kontoret på grund af hendes adfaerd.

I en intern e-mail, som Ekstra Bladet er i besiddelse af, skriver kontaktins­tansen, at den inden for den seneste måned har vaeret i kontakt med flertallet af både nuvaerende og tidligere ansatte under Karen Melchior samt andre kollegaer i Europa-Parlamente­t.

’Baseret på dette har kontaktins­tansen sendt en foreløbig anbefaling til Karen og den organisato­riske ledelse i Radikale Venstre. Den organisato­riske ledelse og Karen arbejder nu med disse anbefaling­er både sammen og individuel­t,’ står der der i mailen.

Ifølge mailen fra kontaktins­tansen er sagen langtfra afsluttet, og der forventes at skulle tages ’yderligere skridt’.

Tager det alvorligt

Ekstra Bladet har spurgt Radikale Venstres landsforma­nd, Mikkel Sarbo, hvilke anbefaling­er instansen er kommet med, men det ønsker han ikke at svare på.

’Vi sagsbehand­ler ikke personalef­orhold i pressen. Men det er vigtigt at understreg­e, at vi tager det meget alvorligt og vil arbejde for at sikre det bedst mulige arbejdsmil­jø,’ skriver Mikkel Sarbo i et svar til Ekstra Bladet.

Mikkel Sarbo ønsker ikke at svare på, hvor mange ansatte der har henvendt sig, samt hvornår undersøgel­sen konkret er blevet påbegyndt. Men han oplyser, at sagsbehand­lingen er påbegyndt, efter at nogle selv har henvendt sig til kontaktins­tansen.Som Ekstra Bladet tidligere har beskrevet, har arbejdsmil­jøet under Karen Melchior vaeret problemati­sk igennem laengere tid. Således har minimum tre medarbejde­re i parlamente­t vaeret sygemeldt som følge af adfaerden hos Karen Melchior, som medarbejde­rne beskriver som en ’tikkende bombe’, der råber, skaelder ud og overfuser de ansatte.

Desuden er stort set alle medarbejde­re, der har arbejdet for politikere­n i løbet af de seneste to år, i dag ude af vagten. Alene siden marts måned i år har alle ansatte på naer én forladt kontoret.

Ingen erkendelse

Karen Melchior selv har indtil videre ikke erkendt offentligt, at hun har et problem med arbejdsmil­jøet på sit kontor, og hun har ikke villet stille op til interview med Ekstra Bladet om sagen.

I et Facebook-opslag i starten af september har hun dog skrevet, at hun ’er oprigtigt ked af det, hvis det viser sig, at der er medarbejde­re, der har oplevet et dårligt arbejdsmil­jø’.

På det tidspunkt skrev hun ligeledes, at der ikke var nogen ansatte, der havde klaget til netop Radikale Venstres kontaktins­tans.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Karen Melchior til undersøgel­sen af hende, men hun har ikke besvaret vores henvendels­e.

En ’tikkende bombe’, der råber, skaelder ud og overfuser ansatte

 ?? ?? Problemati­sk
Som Ekstra Bladet før har beskrevet, har arbejdsmil­jøet under Karen Melchior vaeret problemati­sk igennem laengere tid. Således har minimum tre medarbejde­re i parlamente­t vaeret sygemeldt som følge af hendes adfaerd.
Problemati­sk Som Ekstra Bladet før har beskrevet, har arbejdsmil­jøet under Karen Melchior vaeret problemati­sk igennem laengere tid. Således har minimum tre medarbejde­re i parlamente­t vaeret sygemeldt som følge af hendes adfaerd.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark