Ekstra Bladet

UFATTELIG TRAGEDIE:

– Ingen ord kan beskrive min sorg, siger Hollywood-stjernen Alec Baldwin, der kom til at draebe fotograf under filmindspi­lning

- JONAS SAND JAKOB HANSEN LAURA A. HELLENSBER­G SØREN SCHMIDT PETER SLOTH josa@eb.dk; jakob.hansen@eb.dk; lah@eb.dk; soren.schmidt@eb.dk; sloth@eb.dk

Amerikansk film i almindelig­hed og superstjer­nen Alec Baldwin i saerdelesh­ed blev natten til i går dansk tid ramt af en ufattelig tragedie.

Hollywood-stjernen kom under optagelser­ne til filmen ’Rust’ ved en ulykke til at skyde en kvindelig filmfotogr­af samt filmens instruktør.

Førstnaevn­te, den 42-årige Halyna Hutchins, blev fløjet til hospitalet i Santa Fe, New Mexico, hvor hun døde af sine kvaestelse­r, mens instruktør­en, 48-årige Joel Souza, efter behandling for overfladis­ke skrammer er blevet udskrevet.

Fatal udgang

63-årige Alec Baldwin, der i en lang og glorvaerdi­g karriere har spillet med i storfilm som ’Jagten på Røde Oktober’, ’Pearl Harbor’ og ’The Aviator’ – og som i øvrigt kendes for sit tidligere aegteskab med verdensstj­ernen Kim Basinger – var taget til New Mexico for at spille hovedrolle­n i western-filmen ’Rust’, som han også har skrevet manuskript­et til.

Det lokale politi i Santa Fe er i fuld gang med undersøgel­serne af, hvad det praecist var, der skete, da et film-skyderi, der af indlysende årsager skulle vaere foregået med løst krudt, kunne ende med så fatal en udgang.

Det ligger fast, at det var

Alec Baldwin, der trykkede på aftraekker­en, men hvordan der ud af en attrap-pistol kunne komme en eller flere skarpe kugler, og hvordan den skarpe ammunition i det hele taget kunne havne i pistolen, er stadig et mysterium.

Dybt rystet Baldwin

Straks efter tragedien blev Alec Baldwin taget ind til afhøring hos politiet i Santa Fe. Han blev hverken anholdt eller sigtet, men billeder udenfor politistat­ionen viser, hvordan den dybt rystede stjernesku­espiller efterfølge­nde i vantro spankulere­de rundt i det mareridt, han befandt sig i.

I aftes brød Alec Balwin tavsheden, da han på Twitter satte ord på tragedien.

– Der er ingen ord, der kan beskrive mit chok og min sorg over den tragiske ulykke, der draebte Halyna Hutchins – en hustru, mor og dybt beundret kollega. Jeg samarbejde­r fuldt ud med politiet for at finde ud af, hvordan denne tragedie skete, skriver han og fortsaette­r:

– Jeg er i kontakt med hendes mand, og jeg har tilbudt min støtte til ham og hans familie. Mit hjerte er knust for hendes mand, deres søn og alle, der kendte og elskede Halyna.

Ifølge magasinet Variety har en Hollywood-fagforenin­g skrevet ud til sine medlemmer, at et enkelt skarpt skud blev affyret, og at kuglen altså ramte både fotografen og instruktør­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark