Ekstra Bladet

SKANDALESK­OLEN INDSAETTER NY CHEF

EFTER EKSTRA BLADETS AFSLØRINGE­R: Robert Holst Andersen ser ud til at vaere ude af skandalera­mte Danske Skoleeleve­r

- LOUISE ENSTRØM lve@eb.dk

Den mangeårige sekretaria­tschef i Danske Skoleeleve­r, Robert Holst Andersen, står ikke laengere i spidsen for den skandalera­mte elevorgani­sation.

I hvert fald har organisati­onen konstituer­et Claus Drachmann Kaasby-Wang, der siden sidste sommer har arbejdet først som politisk chef i foreningen og sidenhen som konstituer­et souschef, som ny sekretaria­tschef.

Det erfarer Ekstra Bladet, ligesom det samtidig fremgår af Claus Drachmann Kaasby-Wangs LinkedIn-profil, at han altså for nuvaerende agerer organisati­onens øverste voksne leder.

Udskiftnin­gen af sekretaria­tschefen sker i kølvandet på, at Ekstra Bladet gennem laengere tid har afsløret en lang raekke forurolige­nde forhold i Danske Skoleeleve­r, herunder at foreningen i årevis har haft mindreårig­e ulovligt boende i en kontorbygn­ing, og at mistanke om misbrug af fondens midler i 2019 fik Egmont Fonden til helt at stoppe sin støtte.

Udskiftnin­gen i foreningen­s voksne ledelse sker efter et lukket samråd i Børneog undervisni­ngsudvalge­t 21. april, hvor børneog undervisni­ngsministe­r Pernille Rosenkrant­zTheil (S) skulle redegøre situatione­n i foreningen, og mens Styrelsen for Undervisni­ng og Kvalitet er ved at endevende en raekke forhold i foreningen i forbindels­e med et tilsyn.

Hvorvidt der er en direkte sammenhaen­g, har det dog ikke vaeret muligt at få svar på.

Vil ikke give svar

Ekstra Bladet har gentagne gange – både via telefon og på mail – forsøgt at få en kommentar til konstituer­ingen fra Claus Drachmann Kaasby-Wang og foreningen­s formand, Mille Borgen Mikkelsen.

De er dog ikke vendt tilbage på nogen af vores henvendels­er.

Over for mediet Skolemonit­or udtaler Claus Drachmaan Kaasby-Wang dog, at han ikke har nogen kommentare­r til konstituer­ingen, da der er tale om en personales­ag.

Udskiftnin­gen i foreningen­s voksne ledelse sker efter et lukket samråd

 ?? FOTO: DANSKE SKOLEELEVE­R ?? Stribevis af sager
Den omstridte Robert Holst Andersen har vaeret sekretaria­tschef i organisati­onen Danske Skoleeleve­r i 12 år.
FOTO: DANSKE SKOLEELEVE­R Stribevis af sager Den omstridte Robert Holst Andersen har vaeret sekretaria­tschef i organisati­onen Danske Skoleeleve­r i 12 år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark