Ekstra Bladet

Tavshed: Skjuler stort gennembrud

-

Den 36-årige ivaerksaet­ter – der i januar blev udvalgt til Obama-fondens europaeisk­e lederprogr­am – afviser at stille op til interview.

Derfor har Ekstra Bladet på skrift forelagt Sahra-Josephine Hjorth og Canopylab, at de relevante svenske myndighede­r afviser at kende til aftalen om sprogkurse­r til en million flygtninge og migranter i Sverige – og stillet følgende spørgsmål:

Hvem indgik I aftalen om sprogunder­visning af en million personer med?

Hvor stor en omsaetning sikrede aftalen Canoplylab?

Vil I fremsende dokumentat­ion på, at I har indgået en sådan en aftale?

Svaret fra Canopylab lyder:

’Vi deler, som de fleste i vores industri, ikke informatio­n om vores kundeforho­ld med pressen, og så laenge Knud Brix ikke deler sin kontrakt, så ser vi intet behov for at dele nogle kontrakter med jer.’

En sådan aftale ville ellers vaere et massivt gennembrud for Canopylabs software.

Mens den lille nyhed om bare 20 kursister i Järfälla blev sendt ud til pressen via Sveriges svar på Ritzau, så skjuler Canopylab altså den helt store nyhed om påståede sprogkurse­r til hver tiende indbygger i Sverige i en ansøgning om statsstøtt­e.

Ansøgerens ansvar

Innovation­sfonden hører under Uddannelse­s- og Forsknings­ministerie­t.

Det har hverken vaeret muligt at få et interview med fondens ledelse eller uddannelse­s- og forsknings­minister Jesper Petersen (S).

I et generelt svar oplyser Innovation­sfonden, at det er ansøgerens ansvar, at oplysninge­rne i ansøgninge­n er korrekte.

Herunder at oplysninge­rne i den faglige beskrivels­e afgives under såkaldt ’tro og love’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark