Ekstra Bladet

EFTERLYST 13-ÅRIG PIGE FUNDET I BELGIEN

19-ÅRIG MAND ANHOLDT: Den unge pige forsvandt fredag og blev efter mere end fire døgn fundet i et lokaltog i Belgien

- SIGGI STAUNSAGER CECILIE ERLAND siggi@eb.dk cev@eb.dk

Efter fire dages søgen kunne Københavns Politi tirsdag aften melde ud, at de havde fundet den 13-årige dansk-afghanske skoleelev, der forsvandt fra sit hjem på Amager fredag morgen hundredvis af kilometer vaek i et lokaltog i Belgien.

Samtidig kunne de oplyse, at hun var i selskab med en 19-årig afghansk mand, der nu er i belgisk politis varetaegt, men var ellers sparsomme med detaljerne om sagens omstaendig­heder.

Mange ubekendte

Familien til den 13-årige pige, der blev efterlyst med navn og billede lørdag morgen, fortaeller til Ekstra Bladet, at de er glade og lettede over, at pigen nu vender hjem, og de beder samtidig om, at hendes navn og billede ikke bliver bragt fremadrett­et.

I en pressemedd­elelse fra Københavns Politi, efter at pigen var lokalisere­t, fremgik det, at politiet nu skal fortsaette efterforsk­ningen:

'Vi har stadig ikke det fulde billede af, hvad der er sket. Det skal vi bruge den naeste tid på at få afklaret. Lige nu er det vigtigste dog, at den 13-årige er i god behold og på vej hjem.'

Mulig udlevering

Og der er stadig mange ubesvarede spørgsmål om den 13-årige piges faerden, og hvilken rolle den 19-årige mand, hun blev fundet sammen med, har haft i den unge piges forsvinden.

Det står klart, da Ekstra Bladet taler med vicepoliti­inspektør Brian Belling onsdag.

– Den 19-årige afghanske mand, vil han blive udleveret til Danmark og retsforful­gt, eller vil det ske i Belgien?

– Det kan jeg ikke svare på på nuvaerende tidspunkt.

– Er han normalt bosiddende i Danmark?

– Det kan vi heller ikke melde noget ud om på nuvaerende tidspunkt, afviste vicepoliti­inspektøre­n, der heller ikke vil komme naermere ind på, hvor i Belgien pigen blev fundet.

Løftede sløret

Politiet har tidligere fortalt, at der ikke var nogen saerlig baggrund for, at hun var efterlyst internatio­nalt, men i den seneste pressemedd­elelse løftede de sløret for, at politiet på et tidligt stadie i efterforsk­ningen har mistaenkt, at den 13-årige ikke laengere var i Danmark,

'Vi har fra et tidligt tidspunkt set mod udlandet, fordi der var en raekke indikation­er på, at hun havde forladt landet og var i god behold,' skrev politiet og forklarede den meget lukkede efterforsk­ning:

'I en efterforsk­ning som denne kan det vaere ødelaeggen­de, hvis vi for tidligt laegger os fast på ét spor – både i vores efterforsk­ning og i det, som vi fortaeller offentligh­eden om vores fremskridt.'

 ?? FOTO: EMIL AGERSKOV ?? Det var her på Amager, at den 13-årige pige forsvandt. På vej hjem
FOTO: EMIL AGERSKOV Det var her på Amager, at den 13-årige pige forsvandt. På vej hjem

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark