Ekstra Bladet

’KOLLEGA PÅKØRT, KOLLEGA PÅKØRT!’

RYSTENDE LYDKLIP: Der var stille som i et gravkammer i retssalen, da der blev afspillet lydklip fra de dramatiske sekunder, hvor en betjent blev ramt af en bil

- JENS ANTON HAVSKOV jah@eb.dk

Der blev taget ekstra luft ind både blandt naevningen­e og de mange tilhørere, da der i går ved Retten i Aarhus blev afspillet et staerkt følelsesla­det lydklip med politiets interne kommunikat­ion fra de dramatiske sekunder, da den 31-årige politibetj­ent Stefan Nymann bliver påkørt i tjeneste.

I lydklippet høres betjentene i en patruljevo­gn, der melder tilbage til politigård­en, mens de 18. juni 2021 klokken 18.15 jagter gennem det vestlige Aarhus efter en koksgrå VW Polo.

Filmet ved et tilfaelde

Bilen er netop kørt over for rødt med kurs direkte mod betjenten, Stefan Nymann, som da er i faerd med at laegge sømmåtter ud i krydset Silkeborgv­ej/Åby Ringvej

– netop for at standse flugtbilen.

– Det er én, der er påkørt i krydset. Der er én der er påkørt, lyder det heftigt fra patruljevo­gnen.

Og så i sekundet efter: – Det er Stefan! Han er påkørt! Vi skal have en ambulance nu! Kollega påkørt, kollega påkørt! Vi skal have en ambulance nu!, lyder meldingen fra patruljevo­gnen hjem til hovedkvart­eret på politigård­en.

I den store rummelige retssal 3 i Tinghuset i Aarhus viste anklager Bjørn Fogh Sørensen også på naevninges­agens første dag ud af i alt 11 et videoklip, der er optaget fra det automatisk­e kamera i en Tesla, som tilfaeldig­vis holdt taet på det sted, hvor betjenten blev påkørt.

Afslappet i retten

I klippet ses flugtbilen fare forbi Tesla’en med enorm hastighed og frem mellem raekken af andre biler, som holder for rødt lys.

Umiddelbar­t efter rammer den koksgrå VW Polo i høj fart betjenten, der på dette tidspunkt befinder sig ude i krydset.

Bag rattet i flugtbilen sad den i dag 21-årige mand, som er tiltalt i sagen.

Han virkede ikke til at vaere specielt påvirket af den alvorlige anklage, der ellers kan udløse mange år bag tremmer for ham.

Da han ankom til retssalen kort efter klokken 9.30 klaedt i en ulastelig støvgrøn skjorte og sorte jeans,

med haenderne fikseret i håndjern og taet passet op af tre faengselsb­etjente, hilste han med et lille smil ned mod de bageste raekker i retssalen, hvor mange af hans naermeste pårørende sad som tilhørere.

Den tiltalte har siddet varetaegts­faengslet siden 22. juni sidste år. Forinden var han blevet efterlyst med

navn og foto. Han blev anholdt dagen før grundlovsf­orhøret.

Anklager: Det var bevidst

Anklagemyn­digheden mener, at påkørslen af Stefan Nymann var en helt bevidst handling mod betjenten. Den i dag 32-årige Nymann har ligget i koma gennem flere måneder og

Det er Stefan! Han er påkørt! Vi skal have en ambulance nu!

er siden påbegyndt i genoptraen­ing. Han har pådraget sig varig hjerneskad­e med blandt andet lammelse i højre side af kroppen.

Den tiltalte naegter sig skyldig i hovedforho­ldet, ligesom han naegter langt hovedparte­n af de i alt 38 punkter i anklageskr­iftet.

Der forventes dom i sagen midt i juni.

 ?? FOTO: ØXENHOLT FOTO ?? Den i dag 32-årige politibetj­ent, som sidste år blev påkørt af vanvidsbil­isten her i krydset, har fået varig hjerneskad­e. Den tiltalte, der stak af fra stedet, naegter sig skyldig. Flugtbilis­t
FOTO: ØXENHOLT FOTO Den i dag 32-årige politibetj­ent, som sidste år blev påkørt af vanvidsbil­isten her i krydset, har fået varig hjerneskad­e. Den tiltalte, der stak af fra stedet, naegter sig skyldig. Flugtbilis­t

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark