Ekstra Bladet

KYSSEAFTEN PÅ GODSET

INTENST: Et kys er slet ikke bare et kys – og derfor mødtes en stribe par til workshop på Fyn

- JOAN PICKERING (TEKST OG FOTO) redaktione­n@eb.dk

Aftenens hold af kysseklare par er placeret på hver deres lille madras på gulvet siddende over for hinanden.

Til start med en smule afstand – ligesom parrene til en begyndelse også er en del mere opmaerksom­me på de andre par i rummet end senere i forløbet, hvor al opmaerksom­hed er rettet imod ham eller hende, man nu sidder overfor: Ens kysse-partner, der på alle taenkelige måder – både fysisk og mentalt – får udelt opmaerksom­hed.

Vi er til kysse-aften på Hesselager­gaard Gods på Fyn. En aften for alle typer af par, der ønsker at udvide laebe til laebe-repetoiret.

– Efter at have deltaget i workshoppe­n taenker vi begge en del mere over, hvad kys kan gøre og signalere i forhold til partneren. Og der findes jo rigtig mange typer af kys. Goddag- og farvelkyss­et. Det lidt travle kys, man giver hinanden i skyndingen, men ikke rigtig taenker over, for man skal jo videre.

– Og så er der de mere varme, kaerlige og lidenskabe­lige kys, der hurtigt kan føre til mere – i hvert fald hjemme hos os, fortaeller aegteparre­t Dorthe på 45 år og Ruben på 48 år.

Måske som date

På forhånd vidste de ikke meget om, hvad kysse-aftenen på godset på Fyn ville indebaere, eller hvad det kunne give dem som fast par, der generelt kysser ret meget i hverdagen. Selv efter nu ti år sammen.

– Det var vildt hyggeligt

og givende, og tiden fløj bare afsted – og så er Lisa Lawrie rigtig god til at binde kysse-øvelserne sammen via storytelli­ng, hvor hun heller ikke er bange for at dele ud af egne oplevelser og erfaringer.

Lisa Lawrie fra Sexakademi­et.dk er sexolog og parterapeu­t og kvinden bag kysseaften­en på Hesselager­gaard Gods på Fyn.

– Jeg har valgt at kalde det for kysse-aftener, for det er nemlig det, det er. Frem for for eksempel kysse-kursus.

– For det er ikke et decideret kursus. Det er mere en workshop for alle taenkelige typer parkonstel­lationer, der via kysset – i dets mange udgaver – skaber samhørighe­d, leg og lethed mellem ham og hende. Eller hende og hende og ham og ham. Eller mellem to gode veninder, som jeg tidligere har haft med på en kysse-workshop.

– I virkelighe­den kunne sådan en aften også vaere en god Tinder-date-idé. Så har man da rigtig god tid og mulighed for at teste af, om

kysse-kemien er til stede. Der er supervigti­gt for de fleste, der søger ny partner, mener Lisa Lawrie, der fik idéen til sine intense kysseaften­er under corona-nedlukning­en.

Fra kys til kys

– Under den lange tid, hvor vi ikke kunne ses og vaere sammen – og hvor mange par også fik nok af at gå op og ned ad hinanden derhjemme – begyndte jeg at arbejde med idéen. Og nu er idé og koncept så blevet til workshops landet over, fortaeller Lisa Lawrie, der under workshoppe­n også disker op med historiske facts om forskellig­e former for kys, når hun guider sine hold fra kys til kys i løbet af aftenen.

– Vi laegger stille og roligt fra land og bygger så lige så langsomt op – og kommer blandt andet forbi det første kys, de fleste af os nok kan huske. Samt den type af kaerlige kys, man oplever, når man er vildt forelsket – og helt frem til det dybe og inderlige tungekys, hvor jeg giver parrene en sarong over hovederne, så de for alvor har mulighed for at fordybe sig i hinanden.

Inden man går i gang med workshoppe­n, får alle mulighed for at børste taender, så man kan møde sin kysse-partner med helt frisk ånde.

Det var vildt hyggeligt og givende, og tiden fløj bare afsted

 ?? ?? Ikke bare mund til mund
Der bliver kysset, slikket og nappet med taenderne i øreflipper­ne. Her er det Dorthe og Ruben.
Ikke bare mund til mund Der bliver kysset, slikket og nappet med taenderne i øreflipper­ne. Her er det Dorthe og Ruben.
 ?? ?? I forbindels­e med spider-kysset ligger man omvendt af hinanden, hvilket giver en helt ny oplevelse af at kysse og nusse.
I forbindels­e med spider-kysset ligger man omvendt af hinanden, hvilket giver en helt ny oplevelse af at kysse og nusse.
 ?? ?? Sexolog og parterapeu­t Lisa Lawrie afholder sine kysse-aftener over hele landet.
Sexolog og parterapeu­t Lisa Lawrie afholder sine kysse-aftener over hele landet.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark