Ekstra Bladet

LEV MED DET

- Mads Kastrup

Enhver ordentlig anmelder skriver sin egen mening helt uden hensyntage­n til andres

DEN ER ALTID GAL

med Thomas Treo, synes mange. De bliver vrede på ham. Engang blev der på grund af en Justin Bieber-anmeldelse oprettet en indsamling på Hestenette­t.dk til at hyre en lejemorder.

Lige nu er nogle vrede over Treos anmeldelse af dokumentar­filmen ’Medina’. En film, som Treo kalder ’følelsespo­rno’ i sin anmeldelse. Anfaegtels­en er, at Ekstra Bladets musikanmel­der optraeder – dog uden at blive naevnt – i få sekunder med en notesblok i dokumentar­en, der åbenbart fremstille­r Medina som offer og medierne som bøddel.

DET HEDDER

f.eks. i musik- og filmmagasi­net Soundvenue:

’Det er kritisabel­t, at Ekstra Bladet har ladet sin musikanmel­der Thomas Treo anmelde den nye film om ’Medina’, som han selv har en lidet flatterend­e rolle i.’

Lad os med det samme rette magasinets faglige uformåen. En anmelder er subjektiv. En anmelder kan anmelde hvad som helst. Om det så er anmelderen­s egne anmeldelse­r, eget morgenhår eller egen mor.

EKSTRA BLADET har som mål at vaere Danmarks frieste medie. Ytrer nogen noget aldeles tåbeligt, er vores hovedregel, at det må falde tilbage på afsenderen selv. Reglen gaelder også for Thomas Treo. Hos os handler kritik ikke om, hvem der taler, men om, hvad der siges. Om, hvor velbegrund­et dette er. I ’Medina’ kastes en masse overskrift­er åbenbart op som ’godtgørels­e’ af, at Medina angiveligt er forfulgt.

THOMAS TREO forfølger ingen. Han er – hvis det endelig er sådan, vi skal formulere det – lige kritisk over for alle. Enhver ordentlig anmelder skriver sin egen mening helt uden hensyntage­n til andres. Eller til nogen form for politisk korrekthed.

TREO ER provokeren­de, ja. Hvilket afstedkomm­er megen opstandels­e. Megen kraenkelse, om man vil. På Ekstra Bladet er vi indaedte modstander­e af kraenkelse­skultur. Vi glaeder os over at have en anmelder, der skriver uden andet for øje og øre, end hvad der er lige foran ham. Og i øvrigt den eneste kendte anmelder i hele Danmark. Hvor mange anmeldere har Politiken f.eks. ikke? Og kan nogen naevne en eneste?

OM DOKUMENTAR­EN ’Medina’ skriver Treo, at ’det hele ligner et meget langt realitypro­gram, hvor selvoptage­theden er blottet for humor, selvironi og kritisk sans.’

Vi vil gerne anvende dette skudsmål om den evigt tilbageven­dende opstandels­e over Thomas Treo selv.

 ?? FOTO: PER LANGE ?? Treo får fingeren for sin anmeldelse af filmen ’Medina’ af andre anmeldere. Her ses filmens hovedperso­n stritte med fingeren under Smukfest i 2018.
FOTO: PER LANGE Treo får fingeren for sin anmeldelse af filmen ’Medina’ af andre anmeldere. Her ses filmens hovedperso­n stritte med fingeren under Smukfest i 2018.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark