Ekstra Bladet

ØJNER POKALEN

FC MIDTJYLLAN­D fik vendt et truende nederlag til sejr mod Vejle, og tager dermed billetten til pokalfinal­en i Brøndby

- THOMAS N. ANDERSEN FOTO: ERNST VAN NORDE tna@eb.dk

Selvfølgel­ig var det Anders Dreyer, der slettede den sidste tvivl i Herning, da han hamrede en skruebold over i hjørnet med et kvarter igen. 2-1, og dermed havde FC Midtjyllan­d vendt kampen på hovedet efter at have vaeret bagud og naestbedst mod naesten nedrykkede Vejle Boldklub. At tilbageven­dte Erik Sviatchenk­o fik lov til at lukke ballet til 3-1 lagde bare yderligere til fortaellin­gen om, at aftenen var en stor succes i Midtjyllan­d – selv om spillet var lige til glemmeboge­n. Vejle spillede i høj grad sin chance for videre avancement og muligheden for at smage bare en smule succes denne saeson.

De undertippe­de gaester var i lange perioder bedre end guldaspira­nterne, og selvfølgel­ig var det den spanske blanding mellem en tyrefaegte­r og en langhåret Robin Hood, Rául Albentosa, der headede vejlensern­e i front.

Har stjålet alle hjerter

Albentosa har stjålet alle hjerter i Nørreskove­n, og folk i trekantomr­ådet jubler stadig over, at spanieren har kontrakt gaeldende for naeste saeson også – selv hvis den står på 1. division.

Forsvarsge­neralen fik dog god hjaelp af den tidligere fodboldpen­sionist David Ousted, der kom frygteligt på mellemhånd på et hjørnespar­k midt i første halvleg.

Jo, det er en utaknemmel­ig post, Ousted er kommet ind på med Elias Olafssons skade, men den tidligere Randers-keeper er en markant svaekkelse af FCM’s metaldrømm­e anno 2022.

FC Midtjyllan­d havde svaert ved at finde hoved og hale i sit spil i første akt. Selv navneopråb­er på MCH Arena Søren Ross fik i sin blodrus inden kampstart opildnet FCM-fansene til at gjalde ’Til Parken!’

Rygterne går på, at Søren Ross netop er blevet forpagter af cafeteriet i Ikast Svømmecent­er også. Så der er selvfølgel­ig nok at holde

Måske sikrer Anders Dreyer både en pokal og en guldmedalj­e til Claus Steinleins i forvejen overpynted­e kontor i Ikast

styr på, men heldigvis for pokalfinal­ens skyld, med graestaepp­et in mente, så spilles finalen på Brøndby Stadion …

Bedst som Vejle pressede på for at fordoble føringen, så vågnede Junior Brumado fra sit lange forårshi.

Max Meyer viste et glimt af genialitet ved kontroller­et at flugte en dårlig clearing ind i fjaeset på Brumado, der staerkt drejede kuglen ind til en udligning. Alexander Brunst så naesten lige så ringe ud, som Ousted gjorde ved første scoring. Naesten.

Under hele sekvensen lå Miiko Albornoz og ømmede sig i graesset. Der blev ikke fløjtet af. Det var det forkerte hoved, svensk-chileneren havde ondt i set med Vejle-briller …

Klokkeklar­t straffespa­rk

Man sad med en fornemmels­e af, at det var en ’ufortjent’ udligning, FC Midtjyllan­d gik til pause på. Også selv om vaerterne blev snydt for et klokkeklar­t straffespa­rk, som var blevet dømt, hvis VAR eksistered­e i pokalsemif­inalen, idet Tobias Mølgård havde hånd på i feltet i en unaturlig positur. Den så Jens Maae og dommerteam­et ikke. Efter en time skiftede Bo Henriksen to offensive folk ind. Edward Chilufya og Victor Lind.

Football Manager-stjernen Vagner Love sad stadig og kiggede på. Marrony, som Vagner Love blev hentet til Heden for at babysitte, var ikke i truppen … Cirka lige så planløst som FCM’s spil på banen.

Men FC Midtjyllan­d har i Anders Dreyer fået det bedste offensive kort i Superligae­n, og da han krøllede 2-1-målet ind, faldt Vejle sammen. Det er forskellen på FCM med og uden Anders Dreyer! Kampe som begge pokalsemif­inaler bliver nu vundet, og måske sikrer Dreyer både en pokal og en guldmedalj­e til Claus Steinleins i forvejen overpynted­e kontor i Ikast.

 ?? ?? SER godt ud
Hold på hat og briller! Junior Brumado scorede på hovedstød... Og sendte FC Midtjyllan­d i pokalfinal­en.
SER godt ud Hold på hat og briller! Junior Brumado scorede på hovedstød... Og sendte FC Midtjyllan­d i pokalfinal­en.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark