Ekstra Bladet

BETALER KASSEN

En køber betaler 63 millioner for Diego Maradonas Argentina-trøje fra VM-kvartfinal­en i 1986

-

7.142.500 pund. Eller godt 63 millioner kroner.

Så meget måtte køberen punge ud for den afdøde fodboldstj­erne Diego Maradonas trøje fra VMkvartfin­alen i 1986.

Trøjen blev i går afsat gennem auktionshu­set Sothesby, og købesummen er den højeste, der nogensinde er betalt for et sportsobje­kt på en auktion, oplyser Sothesby ifølge Sky Sports.

Maradona spillede med trøjen, da han sammen med det argentinsk­e landshold besejrede England med 2-1 ved VM i Mexico.

I den kamp scorede han begge argentinsk­e mål, som siden er blevet nogle af de mest berømte scoringer i fodboldens historie.

Sololøb

Det første mål scorede han med hånden og sagde efterfølge­nde, at det var ’Guds hånd’, der havde sendt bolden i mål bag den engelske målmand Peter Shilton.

Kort efter gjorde han det til 2-0 efter et spektakula­ert sololøb fra egen banehalvde­l. Scoringen er almindelig­t anerkendt som en af de bedste nogensinde ved et

VM.

Det er den tidligere engelske landsholds­spiller Steve Hodge, der har sat trøjen til salg. Hodge byttede trøje med den argentinsk­e legende efter kampen.

Efter at trøjen blev sat på auktion, haevdede Maradonas datter, at det slet ikke var den, hendes afdøde far havde båret, da han scorede de to mål.

Ifølge Dalma Maradona spillede han med to forskellig­e trøjer i kampen. Den, som Steve Hodge fik fingrene i, var den, som Maradona havde på i første halvleg, mens begge de berømte scoringer faldt efter pausen.

Diego Maradona døde i november 2020 af et hjerteanfa­ld efter at have kaempet med helbredspr­oblemer i en årraekke.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Det er denne trøje, som har indbragt mere end 60 millioner kroner på en auktion. Den bar Diego Maradona, da han scorede to gange i VM-kvartfinal­en mod England i Mexico City i 1986.
FOTO: RITZAU SCANPIX Det er denne trøje, som har indbragt mere end 60 millioner kroner på en auktion. Den bar Diego Maradona, da han scorede to gange i VM-kvartfinal­en mod England i Mexico City i 1986.
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? ’Guds hånd’ er på spil. Diego Maradona scorer med hånden i kvartfinal­en mod Peter Shilton og England.
FOTO: RITZAU SCANPIX ’Guds hånd’ er på spil. Diego Maradona scorer med hånden i kvartfinal­en mod Peter Shilton og England.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark