Ekstra Bladet

DÅRLIGT KØBMANDSKA­B

BRØNDBY er i sportslig krise, og årsagen er forfejlede transfervi­nduer i denne saeson, mener Jan Bech

-

De mange millioner, der er faldet ned i Brøndbys turban efter sidste års mesterskab, er blevet brugt for dårligt. Det er den vaesentlig­ste årsag til, at mesterklub­ben halter gevaldigt i øjeblikket og har tabt syv Superligak­ampe i traek.

Det erkender klubbens hovedaktio­naer og bestyrelse­sformand, Jan Bech Andersen, i et langt interview med Tipsbladet.

Her fortaeller han, at Brøndby har brugt 43 millioner kroner sidste sommer og i vinter på de syv tilgange Mathias Greve, Kevin Tshiembe, Henrik Heggheim, Marko Divkovic, Carl Björk, Frederik Alves og Joe Bell. Dertil kommer mindre investerin­ger i Christian Cappis og Rasmus Wikström.

Handlet højere oppe

De spillere har dog ikke kunnet udfylde hullerne efter de solgte profiler Jesper Lindstrøm, Mikael Uhre og Morten Frendrup, samt blandt andre Lasse Vigen, Anthony Jung, Marvin Schwäbe og Hjörtur Hermannsso­n,

Det er jo også åbenlyst, at der er nogle ting, der ikke er gået, som vi havde forventet og håbet på

der alle forlod klubben ved kontraktud­løb.

– I de to seneste transfervi­nduer har vi brugt 43 millioner, og det er selvfølgel­ig ikke, hvad FC København og FC Midtjyllan­d bruger, men det er betragteli­gt mere end, hvad de tre andre klubber i mesterskab­sspillet har brugt. Derfor er det jo også åbenlyst, at der er nogle ting, der ikke er gået, som vi havde forventet og håbet på.

– Vi skal vaere bedre til at sikre, at vores nye spillere ikke skal bruge så lang tid på at tilpasse sig. De skal i overført betydning lande på benene og kunne løbe med det samme.

– Det kan godt vaere, at fejlen er, at vi har handlet på en hylde, som var en tomme eller to for lav. Vi skulle måske have handlet højere oppe i forhold til de spillere, der skal supplere vores unge. Det havde nok givet et bedre miks – isaer i en hård periode som nu, siger Jan Bech Andersen.

Fuld tiltro til CV

Han fortaeller også til Tipsbladet, at han fortsat har fuld tiltro til fodbolddir­ektør Carsten V. Jensen, der står bag indkøbene og også råder over dankortet i det foreståend­e transfervi­ndue.

Som følge af de pauvre resultater i den seneste halvanden måned indtager Brøndby sjetteplad­sen i mesterskab­sslutspill­et. Den placering skal klubben forbedre, hvis den skal indfri sin målsaetnin­g om at spille europaeisk fodbold efter sommerferi­en.

Som følge af spillersal­g og Europa League-deltagelse kom Brøndby ud af regnskabså­ret 2021 med et rekordover­skud på 83,4 millioner kroner.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? – Vi skal vaere bedre til at sikre, at vores nye spillere ikke skal bruge så lang tid på at tilpasse sig, fortaeller Jan Bech Andersen.
FOTO: LARS POULSEN – Vi skal vaere bedre til at sikre, at vores nye spillere ikke skal bruge så lang tid på at tilpasse sig, fortaeller Jan Bech Andersen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark