Ekstra Bladet

Varebil blev den mest solgte - overhovede­t

Ford har stor succes med salget af varebilen Transit, der har slået alle personbile­r

- NIELS FRIIS

Hvis man beder en tilfaeldig person naevne en tilfaeldig varebil, er der stor mulighed for, at vedkommend­e hiver navnet Ford Transit frem fra baghovedet. Sammen med Volkswagen Transporte­r er Ford Transit måske den mest kendte varebil, der findes.

Og populaer er den også. I de første tre måneder af 2022 er der blevet solgt 1568 eksemplare­r af Ford Transit, og dermed blev modellen den mest solgte bilmodel i Danmark på tvaers af alle segmenter i årets første kvartal – inklusive personbile­rne.

Det viser tal fra bilstatist­ik.dk, oplyser Ford Danmark i en pressemedd­elelse.

Faktisk endte salget af Ford Transit Custom med at ligge 429 styk foran den naestmest populaere bilmodel i samme periode.

– Vi er utrolig stolte af, at vi i en tid hvor hele branchen er ramt af udfordring­er med lange produktion­stider, chipmangel, restriktio­ner med mere formår at levere så flot et resultat. Der er ingen tvivl om, at vores Transit Erhvervsce­ntre gør et saerlig godt stykke arbejde i disse tider, siger Tom Maxmølris, som er chef for erhvervsbi­ler hos Ford Danmark.

Faerre varebiler

Selvom Ford kan notere sig for et flot salg af Transit i årets første tre måneder, står det på et generelt plan sløjt til, hvad angår salget af nye varebiler.

Kigger man på årets første kvartal, er der i alt blevet indregistr­eret 7479 nye varebiler i 2022, hvilket er et fald på 11,8 procent sammenlign­et med samme periode i 2021, hvor det i alt blev til 8476 nye varebiler.

I marts 2022 blev det til cirka 2900 nye varebiler, hvilket er hele 23,8 procent lavere end samme måned året før. Og det er der en saerlig årsag til.

– Med naesten 2900 nye varebiler, er der solgt mange varebiler i marts, men efterspørg­slen er højere, end hvad tallene reflektere­r, da delkompone­ntmanglen i lyset af krigen i Ukraine gør det svaert for producente­rne at levere, siger Mads Rørvig, som er adm. direktør i De

Danske Bilimportø­rer, i en pressemedd­elelse.

Desuden oplyser De Danske Bilimportø­rer, at tallet for marts i år skal ses i lyset af et yderst godt marts-salg i fjor.

Her blev det nemlig til 3766 nye varebiler, hvilket var det højeste antal på en måned i 2021.

Varebilern­e mellem 2501 og 3490 kg er til og med marts i år den mest populaere størrelse. I første kvartal i år udgjorde de således over halvdelen af alle nye varebiler.

Sammen med Volkswagen Transport er Ford Transit måske den mest kendte varebil

Efterspørg­slen er højere, end hvad tallene reflektere­r

 ?? FOTO: FORD ?? Transit blev den mest solgte bil i årets første tre måneder overhovede­t.
FOTO: FORD Transit blev den mest solgte bil i årets første tre måneder overhovede­t.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark