Ekstra Bladet

FLERE KLAGER OVER EL- OG VVS-ARBEJDE

Flere kunder klager over arbejde udført af el- og VVSinstall­atører, viser den seneste opgørelse fra Ankenaevne­t for Tekniske Installati­oner

- HENRIETTE HEJLSKOV

Det er ikke altid, at privatkund­er og installatø­rer kan nå til enighed.

Derfor ender mange sager vedrørende el- og VVS-arbejde hvert år i Ankenaevne­t for Tekniske Installati­oner.

Faktisk er det sådan, at flere og flere privatkund­er sender en klage ind til naevnet, skriver arbejdsgiv­er- og erhvervsor­ganisation­en Tekniq Arbejdsgiv­erne i en pressemedd­elelse.

Således blev der indsendt 28 procent flere klager i 2021 sammenlign­et med i 2022.

Til gengaeld er det langt fra alle, der får medhold i klagen, da der tilmed er en stigning i antallet af afviste klager. Mere praecist blev 22 procent af klagerne afvist ved behandling­en i 2021, hvor der i året forinden var tale om 12 procent.

Travlt under corona

Ifølge Rikke Schjødt Christense­n, sekretaria­tschef i Ankenaevne­t for Tekniske Installati­oner, er der isaer en simpel forklaring på stigningen i antallet af klager.

– Stigningen i antallet af modtagne sager er et udtryk for, at der har vaeret rigtig travlt i branchen. Corona har ikke ramt installati­onsbranche­n på aktivitete­n – snarere tvaertimod, siger hun.

– At der omvendt er flere klagesager, der er blevet afvist, kan vaere på grund af, at de ikke egner sig til at blive behandlet i ankenaevne­t og derfor må parterne gå videre med sagen ved domstolene, siger sekrataria­tschefen videre.

Rikke Schjødt Christense­n uddyber, at flere af de afviste klager skyldes, at Ankenaevne­t ikke har haft mulighed for at lave skøn og syn i sagen.

Det kan eksempelvi­s vaere i tilfaelde af, at en virksomhed og kunden er raget uklar undervejs i forløbet, efter byggesagen er påbegyndt.

Her er det nødvendigt med parts- og vidneafhør­inger for at finde ud af, hvem der har lavet hvad, hvilket ankenaevne­t ikke har mulighed for. I de situatione­r må partner gå til domstolene for at få sagen afgjort.

Her er det nødvendigt med parts- og vidneafhør­inger for at finde ud af, hvem der har lavet hvad

 ?? FOTO: COLOURBOX ?? Der er stigning i antallet af klager over varmepumpe­r.
FOTO: COLOURBOX Der er stigning i antallet af klager over varmepumpe­r.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark