Ekstra Bladet

Nu bygger de elektrisk Transit

Ford har taget hul på produktion­en af den fuldelektr­iske udgave af varebilen Transit

- NIELS FRIIS

Den nye elektriske Transit kan sagtens gå hen og blive en vigtig varebil for Ford. Den amerikansk­e bilgigant har allerede fået ordrer på over 5000 stk af den 100 procent elektriske varebil, og produktion­en af el-varebilen er gået i gang på Fords tyrkiske fabrik i Kocaeli.

Faktisk er efterspørg­slen på varebilen så stor, at fabrikken nu bruger al kapacitet på at producere E-Transit for at imødekomme­nde efterspørg­slen fra de europaeisk­e kunder.

Det oplyser Ford i en pressemedd­elelse.

– Vi tager hul på et nyt og elektrisk kapitel, der bygger videre på vores i forvejen staerke partnerska­b. Dette er det første skridt i forvandlin­gen af den tyrkiske fabrik, der kommer til at spille en afgørende rolle i Fords produktion af elektriske varebiler i Europa, siger Hans Schep fra Ford Europa i pressemedd­elelsen.

Mange varianter

Hvis man vil have den nye Ford, har man mulighed for at vaelge mellem 25 forskellig­e varianter, og el-varebilen kommer med fornuftig batteristø­rrelse, raekkevidd­e og motorydels­e.

Den vil blive tilbudt med motorydels­er på 184 og 269 hk, og batteriet på 68 kWh giver en raekkevidd­e på op til 317 kilometer – ligesom den kan oplades fra 15 til 80 procent på 34 minutter ved en DC-hurtiglade­r med op til 115 kW.

Naeste år kommer Transit Custom i en 100 procent elektrisk udgave, mens en fuldelektr­isk Transit Courier vil vaere tilgaengel­ig i 2024.

Disse vil også vaere tilgaengel­ige i fuldelektr­iske personbils­varianter i form af Tourneo Custom og Tourneo Courier.

Ford E-Transit fik guld i sikkerheds­test hos det europaeisk­e samarbejde Euro NCAP.

– Myndighede­ns anerkendel­se af Ford E-Transit er et tydeligt bevis på Fords gennemgrib­ende forpligtel­se for kundernes sikkerhed på tvaers af vores modelprogr­am, sgier Stuart Southgate, som er chef for sikkerhed

Vi tager hul på et nyt og elektrisk kapitel

hos Ford Europa, i pressemedd­elelsen.

– Ford E-Transits avancerede førerassis­tancesyste­mer passer ikke kun på varebilens chauffør og andre trafikante­r, men sørger også for, at vores kunder får mest muligt

De første kunder har desuden allerede fået leveret deres nye Ford E-Transit

ud af deres varebil med minimal nedetid og begraensed­e omkostning­er til forsikring og reparation efter eventuelle uheld, siger han.

De første kunder har desuden allerede fået leveret deres nye Ford E-Transit.

 ?? FOTOS: FORD ?? Produktion­en af Ford E-Transit er nu gået i gang på Fords fabrik i Tyrkiet.
FOTOS: FORD Produktion­en af Ford E-Transit er nu gået i gang på Fords fabrik i Tyrkiet.
 ?? ?? Senere følger en mindre Custom-udgave af el-Transitten.
Senere følger en mindre Custom-udgave af el-Transitten.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark