Ekstra Bladet

Kunder klager over dette

-

Flere privatkund­er klager over el- og VVS-arbejde. Saerligt én ting giver anledning til klager

I perioden fra 2020 til 2021 er antallet af klager over el- og VVS-arbejde steget med 28 procent.

Det viser den seneste opgørelse fra Ankenaevne­t for Tekniske Installati­oner, som behandler uoverensst­emmelser mellem forbrugere og bygningssm­ede, elog VVS-installatø­rer.

Ser man naermere på, hvad der isaer giver anledning til klager, så drejede omkring halvdelen af sagerne i 2021 sig om uenigheder vedrørende kvaliteten af det arbejde, der er blevet udført.

Det er en klar topscorer, som bliver efterfulgt af klager over prisen, som var årsagen til godt 20 procent af sagerne.

Giver flere klager

Kvaliteten af arbejdet har i flere år givet anledning til klager. Den seneste opgørelse viser dog, at der er sket en aendring i, hvilke produkttyp­er kunderne klager over.

I 2020 klagede flest over el-eftersyn, mens det tal gik fra 25 klager til 15 klager i 2021. Omvendt er der sket en stigning i antallet af klager over varmepumpe­r.

Rikke Schjødt Christense­n, som er sekretaria­tschef i Ankenaevne­t for Tekniske Installati­oner, mener, at den stigning kan begrundes med, at der hos forbrugern­e er en stigende efterspørg­sel på varmepumpe­r.

– Det er ingen overraskel­se. Når der bliver solgt flere varmepumpe­r, så smitter det også af på tallene hos os. Det er simpelthen et udtryk for, at der har vaeret større aktivitet på det område, siger Rikke Schjødt Christense­n i en pressemedd­elelse.

Når der bliver solgt flere varmepumpe­r, smitter det også af på tallene hos os

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark