Ekstra Bladet

Jeg fik aldrig sagt farvel

-

I 2020 beslutter Annemette Terkelsen sig for at søge kommunen om en ny servicehun­d.

Matchet rent hjaelpemid­delmaessig­t mellem Bailey og Annemette blev aldrig helt godt.

– Jeg fik afslag fra Haderslev Kommune på en ny hund. De havde dog hverken indhentet oplysninge­r fra min laege eller fra vores traener fra Servicehun­deforening­en. Derfor ankede jeg sagen, hvor det blev besluttet, at der skulle laves en ny vurdering, fortaeller Annemette.

Haderslev Kommune gav igen Annemette et afslag. Men ud over afslaget havde de også besluttet, at hun ikke laengere var egnet til at have en servicehun­d.

Begrundels­en var mislighold­else af hunden.

– Jeg var i chok. Bailey var vores baby, og selvom samarbejde­t ikke var perfekt, så elskede jeg ham, siger Annemette, der stadig – over en måned senere – har hundekurve­n stående i stuen.

For tyk

Kommunens argumentat­ion for mislighold­else var begrundet i to ting: Den ene var, at Bailey på et tidspunkt var blevet påtalt for tyk, og det anden begrundels­e var, at sagsbehand­leren havde set Annemette komme kørende med Bailey løbende ved siden af elscootere­n, og ikke hvor Annemette var gående, som var Baileys opgave.

– Hanne Troensegaa­rd (fra Servicehun­deforening­en, red.) var ude en dag, hvor hun skulle hjaelpe mig angående Baileys vaegt. Han var blevet lidt for tyk. Jeg skiftede foder i samarbejde med vores dyrlaege, og derudover instruered­e Hanne mig i at tage Bailey med ud på nogle løbeture ved siden af scooteren. Det var derfor, han var med ude at løbe, ikke fordi jeg bare kører rundt med ham, forklarer Annemette.

Tvangsfjer­nelse

24. marts i år kom kommunen og hentede Bailey.

– Jeg fik besked dagen før klokken 16.09, hvor alle telefoner ved kommunen var lukket, og jeg ikke kunne få fat i nogen. I beskeden stod der, at de ville komme og hente Bailey enten klokken 10 eller klokken 16 dagen efter.

Da kommunen kom klokken 16, forsøgte Ole Køhrsen (Annemettes forlovede, red.) at spørge sagsbehand­leren, om han ikke måtte købe Bailey fri, så parret kunne beholde Bailey som familiehun­d.

Men der var intet at gøre. – De tog ham bare og gik. Jeg fik ikke engang sagt farvel, fordi hun (sagsbehand­leren, red.) blev sur på Ole, da han sagde, at hvis han opførte sig sådan over for sine elever, var han ikke laerer laengere.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Haderslev Kommunes direktør inden for Voksen og Sundhed, Rolf Dalsgaard Johansen.

Han ønsker ikke at udtale sig i den konkrete sag, men oplyser, at kommunen handler inden for den lovgivning, der er på området.

Annemette Terkelsen og hendes forlovede, Ole Kørhsen, har i dag sat en jurist på sagen og politianme­ldt både Haderslev Kommune og Servicehun­deforening­en.

 ?? ?? Annemette er venstresid­et spastisk lammet og har svaert ved at gå.
Annemette er venstresid­et spastisk lammet og har svaert ved at gå.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark