Ekstra Bladet

True crime-mysterium: The Staircase kommer nu som fiktionsse­rie på HBO Max

Med prisvinden­de stjerner i de baerende roller fortaelles historien om det virkelige true crime-mysterium kendt som The Staircase nu som dramaserie på HBO Max.

- Produceret af EB Brand Stories For

Få dødsfald har fået så meget opmaerksom­hed som det, der skete på trappen i familien Petersons hus i USA 2001. For var det mord eller en frygtelig ulykke? Og hvordan kommer man som familie igennem en tragedie omgaerdet af mystik og hemmelighe­der? Med udgangspun­kt i sagen kendt som The Staircase tager HBO Max’ dramaserie af samme navn nu et alternativ­t blik på mysteriet om Michael Peterson og den uhyggelige skaebne, der overgik hans hustru, Kathleen Peterson. Kender man ikke i forvejen til sagen, drejer The Staircase sig om de virkelige begivenhed­er, der udspillede sig før, under og efter Kathleen Petersons tragiske dødsfald. Hun blev fundet død i familiens hjem efter et tilsynelad­ende uheldigt fald på trappen i huset. Men den teori holdt kun kortvarigt, da politiet hurtigt rettede søgelyset mod hendes mand.

Nye perspektiv­er på sagen

Og mens det juridiske aspekt ved den opsigtsvae­kkende sag tidligere har vaeret belyst, er det personlige drama set gennem familiens øjne og fra Kathleen Petersons perspektiv stadig ufortalt. Indtil nu. Frem for udelukkend­e atdyrke opklaringe­n af dødsfaldet har HBO Max’ The Staircase nemlig i stedet fokus på, hvordan en så voldsom tragedie påvirker en tilsynelad­ende almindelig familie under de vaerst taenkelige omstaendig­heder: En død mor og en far anklaget for mordet. For at belyse det følger serien familien Peterson fra månederne før det mystiske dødsfald og gennem de efterfølge­nde juridiske kampe, hvor familien med i alt fire sammenbrag­te børn skal kaempe for at holde sammen, mens nye og rystende sandheder langsomt men sikkert bryder frem fra mørket.

Oscarvinde­r på holdet

Til at forløse denne dybt personlige og voldsomme historie indtages de baerende roller som Michael og Kathleen Peterson af hhv. den Oscarvinde­nde skuespille­r Colin Firth og Emmyvinden­de Toni Collette. Og serien er skabt af Antonio Campos, der også stod bag den anmelderro­ste serie The Devil All the Time. Sammen med et staerkt hold af øvrige skuespille­re giver serien et nuanceret og alternativ­t blik på mysteriet omkring Michael Peterson og alt det, der ledte op til Kathleen Petersons død med nye vinkler på sagen og de involvered­e personer.

 ?? FOTO: HBO Max ??
FOTO: HBO Max
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark