Ekstra Bladet

STAERK SOM EN BJØRN

SÅDAN GØR DU: Den seksdobbel­te vinder af ’Danmarks staerkeste mand’ fortaeller, hvordan du kommer i gang. I princippet kan du sagtens starte med en tung trillebør, men du kan også vaelge en smartere vej

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD FOTO: LINDA JOHANSEN rms@eb.dk

Du kan traene for at blive smidigere, hurtigere og sundere – men hvis du ganske enkelt ønsker at blive stor og staerk som en bjørn, er der ingen vej uden om den seksdobbel­te vinder af ’Danmarks staerkeste mand’, Mikkel Leicht.

Han understreg­er over for Ekstra Bladet, at man ikke må vaere bange for kalorier – masser af kalorier – hvis man vil vaere med blandt Danmarks største og staerkeste.

– Hvad er dit bedste råd, hvis man vil vaere stor og staerk?

– Det er et meget bredt spørgsmål, men det vil for de fleste vaere en god idé at tage kontakt til en coach, der ved, hvad det drejer sig om. Men hvis man selv vil starte uden at investere i en coach, så skal man i første omgang have styr på sin traeningsp­lan, siger Mikkel Leicht og tilføjer:

– Man behøver ikke taenke så meget på sin kost i første omgang – bare man ikke spiser helt skidt med for meget junkfood og den slags.

– Når traeningen så er på plads, kan og skal man begynde løbende at aendre sin kost. Det skal gøres gradvist, så man ikke springer hovedkulds ud i noget, man alligevel ikke kan overholde. Det er en stille omvending af livsstilsv­anerne.

– Hvordan skal man starte?

– Hvis man går direkte i gang uden at løfte på den korrekte måde rent teknisk, så er din chance for at blive skadet ret stor, så når du starter op, skal du ikke gå i gang med at forsøge at løfte den allertunge­ste sten fra begyndelse­n. Det skal bygges langsomt op, og hvis du har en erfaren person til at guide dig, så vil jeg mene, at risikoen for skader er meget lille.

– Hvis man nu er meget utålmodig og gerne vil i gang med det samme, hvad kan man så gøre derhjemme?

– Du kan sagtens bare gå ud i haven og gå i gang med at løfte kampesten eller gå lange ture med en fyldt, tung trillebør. Det er en mulighed, og det vil sikkert også hjaelpe dig på vej. Det var det, jeg gjorde i sin tid. Men du sparer en masse tid og energi ved først at kontakte en, der ved, hvad han laver, siger Mikkel Leicht.

– Hvor meget traener du selv?

– Før i tiden traenede jeg rigtig meget. Nu traener jeg knap så meget. Jeg traener stadig halvanden time hver dag, og så en times konditions­traening en gang imellem.

– Er det for alle, eller skal man vaere bygget på en bestemt

... masser af kalorier – hvis man vil vaere med blandt Danmarks største og staerkeste

Det handler om, hvad man kan praestere, i modsaetnin­g til at gå op i, hvordan man ser ud i spejlet

måde for at kunne få succes som staerk mand?

– Nej, overhovede­t ikke. Den traening, jeg går op i og ved noget om, er traening, hvor man bliver stor og staerk, men primaert fokuserer på at vaere fysisk staerk. Det handler om, hvad man kan praestere, i modsaetnin­g til at gå op i, hvordan man ser ud i spejlet.

– Ved staerkmand­s-traening kan man selvfølgel­ig godt se, at personen er i god fysisk form, men man skal nok ikke stille sig op på en scene og forsøge at imponere i tanga-trusser. Det er ikke det, det går ud på.

– Jeg vil mene, at det er for alle. Det er bare et spørgsmål om at forbedre på det udgangspun­kt, man nu engang har. Man kan jo ikke aendre sin højde eller generelle kropsbygni­ng. Alle kan komme langt, men når det så er sagt, så er det da en fordel at vaere meget stor, hvis man vil til VM.

– Selv har jeg altid vaeret en af de mindste, så det er vel egentlig beviset på, at man godt kan komme langt, selv om man på papiret måske ikke har den helt rigtige bygning.

 ?? ?? – Jeg er nødt til at understreg­e, at jeg på det staerkeste vil anbefale, at man rådfører sig med en person, der har prøvet det før. Jeg ved godt, det ikke er det mest spaendende svar, men find et traeningsc­enter, der har udstyr til formålet, og få en gratis prøvetime. Det er svaert at lave en generel anbefaling, og jeg er bange for at sende folk ud i noget, der ikke er saerlig smart, siger Mikkel Leicht.
– Jeg er nødt til at understreg­e, at jeg på det staerkeste vil anbefale, at man rådfører sig med en person, der har prøvet det før. Jeg ved godt, det ikke er det mest spaendende svar, men find et traeningsc­enter, der har udstyr til formålet, og få en gratis prøvetime. Det er svaert at lave en generel anbefaling, og jeg er bange for at sende folk ud i noget, der ikke er saerlig smart, siger Mikkel Leicht.
 ?? ?? Man skal vaere i stand til at løfte vaegte til den helt store guldmedalj­e for at vaere med blandt verdens bedste.
Man skal vaere i stand til at løfte vaegte til den helt store guldmedalj­e for at vaere med blandt verdens bedste.
 ?? ?? 33-årige Mikkel Leicht arbejder på Novo Nordisk.
33-årige Mikkel Leicht arbejder på Novo Nordisk.
 ?? ?? Lettere
Mikkel Leicht har tabt sig en del, siden han sidste gang vandt 'Danmarks staerkeste mand'. Naeste gang overvejer han derfor at stille op i en lavere vaegtklass­e.
Lettere Mikkel Leicht har tabt sig en del, siden han sidste gang vandt 'Danmarks staerkeste mand'. Naeste gang overvejer han derfor at stille op i en lavere vaegtklass­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark