Ekstra Bladet

DROPPER POLITIK

SLUT PÅ BORGEN: Jens Rohde er ikke laengere folketings­kandidat for Kristendem­okraterne

- JAMES KRISTOFFER MILES

Jens Rohde, folketings­medlem for Kristendem­okraterne (KD), stopper i politik.

Det sker efter naeste folketings­valg, fortaeller han i et interview med Ekstra Bladet.

– Jeg vil noget andet med mit liv end politik. Det er en beslutning, der har vaeret undervejs i laengere tid. Og jeg har annonceret det til Isabella (Arendt red.), siger han til Ekstra Bladet.

– Jeg er i løbet af december og januar kommet frem til, at jeg vil noget andet i livet. Jeg får ikke brugt mine sprog og mit internatio­nale udsyn. Det savner jeg. Nu er min kone, Katrine, også blevet børne- og ungdomsfor­mand, så der er mere end rigelig politik i hjemmet, siger folketings­medlemmet.

Jens Rohde afviser, at han fremover kommer til at satse politik som levevej.

– Jeg er 52 år. Og jeg vil noget uden for politik. Noget med et lavere konfliktni­veau, end der er i politik.

Isabella Arendt, formand for KD, fortaeller til Ekstra Bladet, at hun har modtaget Jens Rohdes beslutning med aergrelse, men kalder den ’forståelig’.

Debat om abort

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r har der den seneste tid internt i partiet vaeret en heftig debat om Kristendem­okraternes abortpolit­ik.

Jens Rohde afviser, at partiets abortpolit­ik har vaeret medvirkend­e til beslutning­en om at vinke farvel til KD, men fortaeller til Ekstra Bladet, at han flere gange har mødt modstand for sit eget syn på kvinders ret til abort.

– Jeg står stejlt på kvindens ret til abort. Det sagde jeg også, da jeg meldte mig ind. Og der er ingen tvivl om, at der har vaeret en del diskussion, siden jeg meldte ud om abort 8. marts på kvindernes internatio­nale kampdag. For mig er kvindens ret til abort ukraenkeli­g. Så må andre jo forklare, hvis de har et andet synspunkt om, at det mener de ikke.

– Men har I diskuteret det med abort i hovedbesty­relsen forud for din beslutning om at forlade politik?

– Ja.

– Og hvordan faldt det ud? – Det er ikke som sådan ’faldet ud’ ... Jeg vil holde bolden på min egen banehalvde­l. Så må andre svare for sig selv. Jeg har fra starten gjort det til en betingelse for, at jeg var medlem af det her projekt. Retten til abort har vaeret kulturgive­nde. Det har haft enorm betydning for vores ligestilli­ng. Og i sammenlign­ing med lande, der begraenser aborter, har vi faerre aborter. Og faerre dødsfald blandt kvinder, der får abort. Det har jeg stået fast på.

Jens Rohde fortaeller, at han stadig er medlem af KD. Han svarer dog ikke på, om det vil vaere tilfaeldet efter naeste folketings­valg.

jkm@eb.dk 52-årige Jens

Rohde har tidligere vaeret medlem af De Radikale og Venstre. Privat er han gift med Katrine. Sammen har de tre børn. Familien bor i Viborg

Jeg er i løbet af december og januar kommet frem til, at jeg vil noget andet i livet

 ?? FOTO: EMIL AGERSKOV ?? Jens Rohde meldte sig ind i Kristendem­okraterne for lidt over et år siden. Her ses han med partiforma­nd Isabella Arendt.
FOTO: EMIL AGERSKOV Jens Rohde meldte sig ind i Kristendem­okraterne for lidt over et år siden. Her ses han med partiforma­nd Isabella Arendt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark