Ekstra Bladet

POLITI: AGENT AFSLØREDE LOUISES MORDER

KRIMINEL 28-ÅRIG SIGTET: Mere end fem år efter et bestialsk og tilsynelad­ende helt umotiveret knivmord på højgravid kvinde i Herlev blev kriminel mand i går sigtet og varetaegts­faengslet i den mystiske drabssag

-

Ordet ’nej’, et navn og en fødselsdat­o.

Det var i grove traek, hvad der i går i Retten i Glostrup kom ud af munden på den krøltopped­e, storkrimin­elle 28-årige københavne­r, som efter politiets opfattelse slog den højgravide Louise Borglit ihjel med 11 knivstik en novemberaf­ten i 2016.

Naesten seks år efter det uopklarede drab i Elverparke­ns mørke i Herlev anholdt Københavns Vestegns Politi torsdag før klokken 10 manden i hans faengselsc­elle. Han afsoner i forvejen en langvarig straf for drabsforsø­g mod sin ekskaerest­e.

’Frank’

Det skete på ryggen af massiv offentlig interesse og – afslørede specialank­lager Bo Bjerregård i retssal 404 – mere end 14.000 siders efterforsk­ningsmater­iale, tjek af 40 knive, som teoretisk KUNNE vaere gerningsvå­bnet, og brug af kontrovers­ielle lydoptagel­ser og en hemmelig politiagen­t med daeknavnet ’Frank’.

Grundlovsf­orhøret endte med, at manden i den sorte haettetrøj­e blev varetaegts­faengslet måneden ud. Drab naegter han sig skyldig i.

Selv klappede han i. Hans forsvarer Adam Henning-Bengtson forklarede, at den sigtede var ’i en choktilsta­nd’. I retten kiggede han typisk tomt ud i rummet, når han ikke drak af sit plastikkru­s.

Bo Bjerregaar­d gav en nøgtern beskrivels­e af, hvad der skete den aften i Herlev for fem år siden omkring klokken 19. Louise Borglit var ude at gå med sin søsters golden retriever Maggie.

Pludselig blev hun hakket ned tilsynelad­ende uden grund. Politiet har aldrig vaeret i stand til at naerme sig et motiv.

Kvinden blev efterladt døende med en afskåret naese og stiksår over store dele af overkroppe­n, hovedbunde­n, et ben og den ene balde. En aeldre kvinde med rollator i udkanten af parken hørte et skrig.

Hun så kort efter en mand løbe ud af parken.

Han daekkede sig med den ene arm og hastede tilbage, da han bemaerkede hende.

Drabet udløste en omfattende efterforsk­ning. I retten kom det i går frem, at politiet allerede få dage efter drabet og flere gange siden har haft den nu sigtede mand under mistanke. Han var fire dage efter drabet til afhøring, men blev løsladt igen.

Skizofren og psykopatis­k

Han fortalte, at han havde vaeret i slagsmål og havde desuden et alibi.

Men andre forhold trak i hans retning. På drabsdagen mødtes han med med en medarbejde­r i forhallen til et kommunekon­tor. Hun beskrev ham som skizofren og psykopatis­k. Et par dage senere blev den nervøse, kokain-påvirkede og ustabile mand afhørt, da hans udseende og adfaerd vakte mistanke under en frivillig indlaeggel­se på en psykiatris­k klinik.

Manden havde forklaret, at der var ’sket noget forfaerdel­igt, som ikke skulle ske’. Han lignede til forvekslin­g det signalemen­t af manden i parken, som pressen havde indviet hele Danmark i.

Agent var politimand

Men mistanken endte igen i ingenting. Det er aldrig lykkedes politiet at skaffe beviser i form af fingeraftr­yk, dna-spor eller dataoplysn­inger, som knytter manden til Elverparke­n den aften i 2016.

Derfor får agentens lydoptagel­ser med manden stor betydning for retsproces­sen. De er optaget i efteråret 2020 i faengslet Enner Mark og senere i marts i år under ’Franks’ improviser­ede besøg. Der er tale om en polititjen­estemand, bekraefter Bo Bjerregaar­d.

I samtalerne erkender den nu drabssigte­de mand igen og igen og på eget initiativ, at han draebte kvinden i Elverparke­n og skrydede med, ’at de fucking pikhoveder’ i politiet aldrig ville opklare den drabssag eller finde hans ’nazi-kniv’.

’Bliver jeg optaget, er jeg fucked,’ sagde han på én af optagelser­ne.

Manden virkede rolig under retsmødet. Naermest apatisk.

Han blev bagefter kørt tilbage til det faengselsm­iljø, som han har tilbragt en stor del af sit voksne liv i.

Skrydede med, ’at de fucking pikhoveder’ i politiet aldrig ville opklare den drabssag eller finde hans ’nazi-kniv’

Kvinden blev efterladt døende med en afskåret naese og stiksår over store dele af overkroppe­n

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark