Ekstra Bladet

Ekspert: Skift bank jaevnligt

-

Omtrent 30.000 danskere årligt bruger onlinetjen­esten Mybanker til at indhente tilbud fra banker. Statistikk­er fra Mybanker viser klart, at det for de fleste kan betale sig at skifte bank.

Bedre vilkår

– Vi kan se, at mange får bedre vilkår, end hvad de har i deres nuvaerende pengeinsti­tut, siger Jesper Ring Jakobsen, der er strategich­ef hos Mybanker.

Han forklarer, at man kan bruge de tilbud, man får, til flere ting.

– For det første får du et sammenlign­ingsgrundl­ag, så du rent faktisk kan vurdere, hvad et godt tilbud er, og hvilken rådgiver der er dygtig.

– Samtidig er det en god idé at have flere kort på hånden.

– Når du indhenter flere tilbud, enten via Mybanker eller ved at ringe til flere banker, skaber du en gunstig situation for dig selv.

Tvinger bankerne

– Bankerne ved, at der er andre om buddet, og det tvinger dem til at gøre sig umage og give dig den bedste service og de bedste vilkår.

– Hvis du omvendt bare ringer til din egen bank, er der ingen konkurrenc­e, og du har kun ét tilbud at forholde dig til, siger han.

Under alle omstaendig­heder råder han til, at man undersøger markedet med jaevne mellemrum og sikrer sig, at man får de bedste muligheder.

Det gaelder både bolig- og forbrugslå­n og andre engagement­er, man har i sin bank.

– Ligesom med forsikring­er og alt muligt andet er det smart at holde sig orienteret om, hvad man kan få og til hvilken pris. De fleste banker kan give dig den bedste pris, hvis du samler alle dine bankforret­ninger samme sted, men der er også stor forskel i produktudv­alget, og hvor god kemi du har med den enkelte bankrådgiv­er, forklarer han.

 ?? PR-FOTO ?? Ifølge Jesper Ring Jakobsen kan det svare sig at afsøge bankmarked­et med jaevne mellemrum. Der kan nemlig vaere ret mange penge at spare ved et skift.
PR-FOTO Ifølge Jesper Ring Jakobsen kan det svare sig at afsøge bankmarked­et med jaevne mellemrum. Der kan nemlig vaere ret mange penge at spare ved et skift.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark