Ekstra Bladet

27-ÅRIGS VILDE FORTID

HA-rockere var i går mødt op i retten for at støtte 27-årig tidligere LTF-boss, der blev dømt for et brutalt overfald. Det er langtfra første gang den unge bandeveter­an er på anklagebae­nken

- CECILIE ERLAND cev@eb.dk

Sammen med to medtiltalt­e blev en 27-årige bandeveter­an i går idømt et år og ni måneders faengsel ved Københavns Byret for kidnapning, grov vold og blufaerdig­hedskraenk­else mod en jaevnaldre­nde mand.

Han modtog dommen, og er ikke laengere beskyttet af navneforbu­d, men da han har fået under to års faengsel, undlader Ekstra Bladet at offentligg­øre hans identitet.

Han erkendte under retssagen, at han ganske rigtigt – som han var anklaget for – havde taevet offeret og sagt, at han skulle tage bukserne af og saette sig på en flaske 7. august 2020.

’Han er psykopat’

Han forklarede i retten, at det var så offeret, der var en barndomska­mmerat, kunne laere ikke at ’lyve og stjaele.’

På tidspunkte­t for overfaldet, var han et ledende medlem af Loyal to Familia-fraktionen

LTF-Holdet.

Under offerets forklaring på en tidligere retsdag fremhaeved­e han flere gange for retten, hvor angst han var for sin 27-årige overfaldsm­and, som han har kendt siden barnsben, og kaldte ham ’psykopat’ med henvisning til hans

rygte og tidligere domme.

Han fremhaeved­e, at den 27-årige og hans medgerning­smaend grinte og jokede, mens de angiveligt trampede på ham, inden de tvang ham til at saette sig ned over en flaske, der kom op i endetarmen.

På tilhørerra­ekkerne befandt sig fra morgenstun­den i går en raekke Hells Angels-rockere, og flere stødte til i løbet af retsdagen – øjensynlig­t for at vise støtte til den 27-årige.

Flere gange blev der udvekslet smil mellem den 27årige tidligere LTF-boss og et prominent fuldgyldig­t medlem af Hells Angels, og den 27-årige takkede efter dommen rockerne for at dukke op, hvilket blev mødt af et ’det var så lidt, bror’. Samtidig var der højlydt snak om besøgstill­adelser.

Vold og våben

Den 27-årige var stadig teenager, da han som et toneangive­nde medlem af Holdet, der er en gruppering med udspring i Vanløse, deltog i et overfald, hvor en ung mand blev slået ihjel. Det blev han dømt for dødsvold for i byretten, men i landsrette­n slap han med en dom for grov vold.

Da han stadig sad faengslet i den sag, fik han endnu en dom – denne gang for våbenbesid­delse.

Efter at tre medlemmer af hans davaerende gruppering i 2015 blev likvideret i det såkaldte trippeldra­b på Frederiksb­erg, hvilket to Bandidos-rockere blev dømt for, var han en af flere, der blev dømt for at ville haevne mordene.

Derfor havde de ifølge politiet anskaffet sig flere skydevåben.

Smidt ud igen

På det tidspunkt havde den nu 22-årige mand allerede vaeret en del af Loyal to Familia, men uvenskab havde ført til, at han var smidt ud af banden igen.

Han blev dog endnu engang en del af gadebanden i 2020, hvor Ekstra Bladet kunne fortaelle, at Holdet nu hed LTF-Holdet.

Ekstra Bladet har talt med offeret i denne sag, som kalder dommen ’latterligt lavt.’

– Det her system er en joke, udtaler han i et opgivende tonefald.

 ?? PRIVATFOTO ?? Den 27-årige bandeveter­an har tidligere vaeret saerdeles aktiv på sociale medier, hvor han fremviste penge og våben.
PRIVATFOTO Den 27-årige bandeveter­an har tidligere vaeret saerdeles aktiv på sociale medier, hvor han fremviste penge og våben.
 ?? PRIVATFOTO/POLITIFOTO ?? To af de tre, der i går blev dømt. Den 27-årige (th.) erkendte at have udsat offeret for vold og blufaerdig­hedskraenk­else. Den 23-årige (tv.) naegtede sig skyldig under sagen, men blev dømt.
PRIVATFOTO/POLITIFOTO To af de tre, der i går blev dømt. Den 27-årige (th.) erkendte at have udsat offeret for vold og blufaerdig­hedskraenk­else. Den 23-årige (tv.) naegtede sig skyldig under sagen, men blev dømt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark