Ekstra Bladet

’DET BLIVER TAET’

NADIA NADIMS comeback på traeningsb­anen betyder, at hun er i spil til sommerens EM-slutrunde

- DANIEL NØJSEN dn@eb.dk

– Tilbage i fuld traening!

Sådan lød det tirsdag fra en jublende glad Nadia Nadim, der efter seks måneder på sidelinjen nu kan snøre støvlerne igen. Og det betyder også, at hun er med i overvejels­erne til sommerens EM-slutrunde.

Det fortaeller landstraen­er Lars Søndergaar­d til Ekstra Bladet og bekraefter dermed, at hendes staerkt kritisered­e ambassadør­skab for VM i Qatar ikke får indflydels­e på, om hun bliver udtaget eller ej.

– Jeg forholder mig til DBU’s beslutning om, at hendes ambassadør­skab i sig selv ikke skal vaere en begrundels­e for, at hun ikke skal vaere med.

– DBU har sagt, at jeg skal udtage det bedste hold, og der er selvfølgel­ig mange parametre, der kommer i spil, når man skal det. Det er ikke kun praestatio­nerne på banen, men det er først og fremmest det, jeg kigger på, siger han.

Én ting er dog, at den 34årige angriber med 99 landskampe på cv’et nu er tilbage i fuld traening. Noget andet er, om Racing Louisville FC-danskeren kan nå at komme i så god kampform, at hun faktisk har noget at bidrage med ved sommerens slutrunde.

– Vi må vente og se, hvordan traeninger­ne går, og vi afventer selvfølgel­ig isaer, hvornår hun er tilbage i kamp, så vi kan vurdere hende der, siger Lars Søndergaar­d, der er i dialog med traenerne omkring hende.

Bliver ikke nemt

– Vi kan få alle tal, og vi ved, at det går fint med hende, men det er endnu ikke helt oppe over, at hun kan spille kampe endnu, og det er først der, vi kan danne et reelt indtryk af hendes form.

Uanset hvad bliver det dog ikke nemt for Nadia Nadim at blive udtaget, fastslår Lars Søndergaar­d.

– Alle er lidt under vurdering i øjeblikket, og modsat hende så er der andre spillere, der har spillet med hele vejen igennem. Det bliver selvfølgel­ig en taet affaere for hende, fordi det er også vigtigt, at hun kan bidrage med noget.

– Hun er rutineret og har scoret mange mål, men der er jo hele den uvished omkring hendes situation nu. Og det skal saettes overfor nogle af de andres praestatio­ner her det seneste stykke tid.

Derfor er det også en hård, men spaendende tid for den danske landstraen­er, der i midten af juni skal saette navn på dem, der skal sikre dansk succes til EM i England.

– Der er stadigvaek et lille puslespil, der skal gå vaek for mig og mine traenerkol­legaer. Det hele er meget taet i øjeblikket, og det er en spaendende proces. Men det er også nervepirre­nde for nogle spillere, fordi der er nogle gode muligheder i dem, der har vaeret med.

Lars Søndergaar­d fortaeller videre, at han endnu ikke har talt med den danske stjerne, men at det vil ske snart.

Den fysiske forfatning

Her skal han ikke kun høre til hendes fysiske forfatning, men også hvordan hun har det efter det, som landstraen­eren selv kalder for et ‘uvejr’

– Jeg har kendt Nadia i et stykke tid, og jeg skal høre, hvordan hun har det. At gå fra årets dansker til at vaere inde i det uvejr – som man selvfølgel­ig kan sige er selvforsky­ldt – det kraever trods alt lidt mental styrke at komme over.

I sagen om Nadia Nadims ambassadør­skab kunne Ekstra Bladet senest fortaelle, hvordan den danske stjerne bliver betalt direkte af Qatar Supreme Committee, der står for at arrangere VM-slutrunden.

Men på trods af adskillige henvendels­er fra Ekstra Bladet og andre medier har danskeren endnu ikke stillet op til et interview, siden hun 1. april offentligg­jorde sin nye rolle.

Nadia Nadim var senest i aktion på landsholde­t tilbage i starten af juni sidste år i en venskabska­mp mod Spanien.

Det danske kvindeland­shold spiller en test mod Brasilien i Parken i juni, inden EM i England skydes i gang 6. juli.

Danmark er i pulje med Tyskland, Spanien og Finland.

 ?? FOTO: YVES HERMAN/RITZAU SCANPIX ?? Nadia Nadim står noteret for 99 landskampe og 38 mål.
FOTO: YVES HERMAN/RITZAU SCANPIX Nadia Nadim står noteret for 99 landskampe og 38 mål.
 ?? FOTO: MARCUS EMIL CHRISTENSE­N/POLFOTO ?? Landstraen­er Lars Søndergaar­d skal inden laenge have en snak med Nadim, fortaeller han.
FOTO: MARCUS EMIL CHRISTENSE­N/POLFOTO Landstraen­er Lars Søndergaar­d skal inden laenge have en snak med Nadim, fortaeller han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark