Ekstra Bladet

KAEMPE CHOK AT FÅ SKAEV TISSEMAND

Smertefuld behandling reddede sexlivet for Jesper Jensen

- HELLE KASTHOLM HANSEN hka@eb.dk

For nogle maend er de aedlere dele en Guds gave, som bare altid fungerer. Og gør de ikke, er det i hvert fald ikke noget, man taler højt om med drengene.

Men da Jesper Jensen var kommet sig over det første store chok ved at se sit lem blive mere og mere skaevt, besluttede han sig for, at det skulle vaere løgn.

– Jeg havde aldrig hørt om denne sygdom, men jeg ville altså ikke bidrage til, at den fortsat skulle vaere et tabu. Derfor ved folk, jeg omgås, hvad der er overgået mig, og vi joker om det. Det gør det hele meget nemmere.

– Så kan det godt vaere, at jeg nogle gange i en stille stund kniber en tåre over, at lige netop jeg skulle rammes. Jeg har også haft en samtale med mine sønner, for Peyronies Sygdom kan vaere arvelig, og selvom de blev helt grønne i ansigterne, mens vi talte sammen, så tror jeg, at det er godt, at tingene kommer på bordet, siger han.

Cornflakes i penis

Jesper Jensen havde passeret de 50 år, da han for nogle år siden måtte konstatere, at der var noget galt – dernede.

– Det føltes lidt, som om jeg havde cornflakes under huden på min penis, og jeg blev sindssygt bange – og taenkte kraeft og alt muligt. Jeg er normalt ikke én, der render til laege, men her var jeg ikke i tvivl om, at jeg skulle afsted. Det viste sig, at jeg – som laegen sagde – havde plak i svulmelege­met, og at den sad i vejen for en normal erektion.

Ifølge Jesper Jensen er smerterne og hele den fysiske del slem nok, men indtil man forliger sig med sin sygdom og forstår, at den er ufarlig, er den psykiske del mindst lige så slem.

– Man er ikke nogen glad mand, hvis man ikke kan dyrke normal sex med sin kone. Det var sådan, at jeg opdagede, at der var noget galt, for jeg har ellers aldrig kendt til smerter, når jeg skulle vaere sammen med fruen. Men dem fik jeg sandelig her. Det ’sjove’ ved denne lidelse er, at i slap tilstand maerker man intet usaedvanli­gt ved sit lem. Det er først, når man bliver begejstret, forklarer han.

Åbenhed hjaelper

Jesper Jensen blev behandlet af den førende professor på området på Fyn, Lars Lund, og det er han lykkelig for.

– Jeg undgik operation ved at få nogle indsprøjtn­inger. Hele 12 stykker. Og hold kaeft, hvor de gjorde ondt. Men det hjalp, og Lars Lund støttede mig hele vejen igennem. Min krummerik reducerede sig fra en 70 procents skaevhed til en 20 procents skaevhed som følge af de indsprøjtn­inger, så de var godt nok alle smerterne vaerd. I dag kan jeg have et normalt sexliv – og min lidt skaeve penis har jeg laert at leve med.

Det føltes lidt, som om jeg havde cornflakes under huden på min penis

 ?? ??
 ?? FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN ?? Jesper Jensen havde passeret de 50 år, da han for nogle år siden måtte konstatere, at der var noget galt – dernede.
FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN Jesper Jensen havde passeret de 50 år, da han for nogle år siden måtte konstatere, at der var noget galt – dernede.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark