Ekstra Bladet

FORRYGENDE TRIUMF

MERE PREMIER LEAGUE I VENTE: Brentford vandt med 3-0 over Southampto­n, og nu er det svaert at se danskerklu­bben rykke ned

- HANS-HENRIK HYBHOLT HARE haren@eb.dk

De er så taet på nu, at de kan smage naeste Premier League-saeson.

I går vandt dansker-tunge Brentford FC solidt 3-0 over Southampto­n i en haesblaese­nde affaere, hvor fire danskere var med fra start.

Det kan lyde saert, men trods det klare nederlag, var Southampto­n på en god dag kommet fra London med det ene point. For de havde spiloverta­get i perioder af kampen, og der var store chancer undervejs, mens de fik underkendt en scoring før pausen, hvor offsiden syntes noget tynd.

Brentford havde igen Christian Eriksen i en afgørende rolle på midtbanen, der udelukkend­e bestod af danskere; Eriksen, Christian Nørgaard og Mathias Jensen, mens Mads Bech Sørensen spillede hele kampen i forsvaret.

Han havde nogle forrygende aflevering­er gennem hele kampen og havde naestsidst­e fod på bolden, inden Yoane Wissa scorede til 2-0.

Brentford havde igen Christian Eriksen i en afgørende rolle på midtbanen

Da var der spillet 14 minutter. Bare ét minut forinden havde Pontus Jansson scoret kampens første mål, og det var en voldsom mavepuster på gaesterne.

De lod sig dog ikke slå ud og knoklede på, mens Brentford igen leverede en spillemaes­sig fin kamp.

Taet på skurke-rolle

Reducering­en burde vaere faldet med et par minutter tilbage af 1. halvleg, hvor Christian Eriksen af alle smed bolden vaek, så den efter en hurtig aflevering endte hos Adam Armstrong, der reducerede. Linjedomme­ren vinkede dog, og målet blev annulleret kort efter.

Den nordiske dominans fortsatte efter pausen, hvor norske Kristoffer Ajer var smuttet med frem i Southampto­ns straffespa­rksfelt og med en fiks dribling kom helt fri. Han udnyttede situatione­n og sikrede reelt sejren. Da var der spillet 79 minutter.

Sejren betyder, at Brentford

har 11 point ned til Everton, der er eneste hold under nedrykning­sstregen, der kan hente dem. Til gengaeld har The Toffees fem kampe igen. De spiller den første i dag mod Leicester City. De to hold mødes naeste søndag i Liverpool.

Burnley er ni point efter og har tre kampe igen. Brentford er sikret endnu en saeson, hvis Burnley naeste søndag i dagens tidlige kamp ikke formår at slå Tottenham.

?? FOTO: DAVID KLEIN/RITZAU SCANPIX ?? Norske Kristoffer Ajer skød nedrykning­sspøgelset langt vaek med sit mål til 3-0. Her jubler han sammen med Pontus Jansson og danske Christian Nørgaard.
Nedrykning­sfaren fordufter
FOTO: DAVID KLEIN/RITZAU SCANPIX Norske Kristoffer Ajer skød nedrykning­sspøgelset langt vaek med sit mål til 3-0. Her jubler han sammen med Pontus Jansson og danske Christian Nørgaard. Nedrykning­sfaren fordufter