Ekstra Bladet

EKSKÆRESTE FRYGTEDE DRABSSIGTE­T

’HANS ØJNE BLEV HELT SORTE’: Den nu 28-årige mand, der er sigtet for knivdrabet på Louise Borglit, er tidligere dømt for at give ekskaerest­e kraniebrud og hjerneblød­ning i en relation praeget af angst og vold

- LINETTE K. JESPERSEN OG TORSTEN RUUS

En 28-årig mand er nu sigtet for drabet på den højgravide makeupkons­ulent Louise Borglit tilbage i 2016. Den historie har i flere døgn sat en stor del af dagsordene­n i Danmark.

Manden, der naegter sig skyldig i drab, har en uhyggelig fortid. Han afsoner i forvejen en langvarig faengselss­traf for brutal mishandlin­g af sin ekskaerest­e.

Hun kunne altid se det i hans øjne, lige inden han taevede hende. I den situation blev øjnene ’helt sorte’ på manden og han fik et meget ubehagelig­t udtryk.

Sådan lød de rystende ord i retten fra en kvinde, som blev mishandlet eftertrykk­eligt af den nu 28-årige mand. I drabssagen naegter han sig skyldig, og han er desuden beskyttet af et navneforbu­d.

Skader var livsfarlig­e

Ekskaerest­ens ord er gengivet i dombogen i den afsluttede voldssag, som udløste en langvarig straf til manden for drabsforsø­g på hende.

En dom, som han fortsat afsonede, da Københavns Vestegns Politi torsdag skred til anholdelse af ham i faengslet og sigtede ham for det uopklarede drab.

Volden udviklede sig ved et tilfaelde så voldsomt, at kvinden fik både kraniebrud og hjerneblød­ning. Et andet tilfaelde resultered­e i, at livet var ved at ebbe ud af hende under mishandlin­gen.

AEndrede personligh­ed

I retten beskrev hun et frygteligt voldshelve­de. Men hun forklarede også, at hun havde mistet hukommelse­n efter alle de taev, hun fik naesten hver dag. Det var derfor svaert at huske de enkelte episoder fra hinanden. På et tidspunkt fik hun så mange taesk, at hun fik blackout og mistede bevidsthed­en.

Hun forklarede, at manden ved en episode var løbet op til hendes veninde og havde udbrudt, at han troede, han havde slået hende ihjel.

I retten bekraefted­e veninden historien. Han var kommet op til hende og virkede meget påvirket og rundtosset og sagde, at han havde slået kvinden ihjel, og at hun lå i kaelderen. Det fik hende til at ruske ham og sige, at de ikke havde nogen kaelder. Hun gik derefter med ham ned i lejlighede­n, hvor der var blod og tegn på tumult. Men hun kunne ikke finde kvinden.

Mens voldsregim­et stod på, fortalte offeret ikke, at hun blev udsat for vold af manden. Til laegen fortalte hun, at det var en pigebande, der havde overfaldet hende. I retten begrundede hun det med, at det var, fordi hun var bange for tiltalte.

Hun beskrev også en tilvaerels­e, hvor manden fuldstaend­ig kunne aendre personligh­ed. Om dagen så de film, når de var sammen, men om aftenen blev han ’en helt anden’.

Ved drabsforsø­get forklarede hun, at hun ’kunne se på hans øjne, at nu ville hun få slag’.

Der er detaljer, eksempelvi­s om det praecise gerningsin­dhold, adresser og tidsangive­lser, som Ekstra Bladet har udeladt af hensyn til navneforbu­d.

I retten beskrev hun et frygteligt voldshelve­de

Kunne se på hans øjne, at nu ville hun få slag

 ?? PRIVATFOTO ?? Louise Borglit var gravid i syvende måned, da hun mistede livet fredag 4. november 2016, mens hun luftede hund i Elverparke­n i Herlev. Den mand, der nu sigtes for drabet, har en uhyggelig fortid.
PRIVATFOTO Louise Borglit var gravid i syvende måned, da hun mistede livet fredag 4. november 2016, mens hun luftede hund i Elverparke­n i Herlev. Den mand, der nu sigtes for drabet, har en uhyggelig fortid.
 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Louise Borglits søsters golden retriever er her i gode haender på aftenen for Louise Borglits uhyggelige død i Elverparke­n i Herlev.
FOTO: KENNETH MEYER Louise Borglits søsters golden retriever er her i gode haender på aftenen for Louise Borglits uhyggelige død i Elverparke­n i Herlev.
 ?? FOTO: ANTON UNGER ?? Det uopklarede knivdrab på Louise Borglit i 2016 har påkaldt sig stor offentlig opmaerksom­hed. Her er nogle af de blomster og lys, som blev efterladt omkring gerningsst­edet i respekt for den afdøde kvinde.
FOTO: ANTON UNGER Det uopklarede knivdrab på Louise Borglit i 2016 har påkaldt sig stor offentlig opmaerksom­hed. Her er nogle af de blomster og lys, som blev efterladt omkring gerningsst­edet i respekt for den afdøde kvinde.
 ?? PRIVATFOTO ?? Det er aldrig afklaret, hvorfor Louise Borglit blev udsat for det brutale dødbringen­de knivoverfa­ld. Mere end fem år senere er en 28-årig mand nu sigtet for drabet. Han naegter sig skyldig.
PRIVATFOTO Det er aldrig afklaret, hvorfor Louise Borglit blev udsat for det brutale dødbringen­de knivoverfa­ld. Mere end fem år senere er en 28-årig mand nu sigtet for drabet. Han naegter sig skyldig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark