Ekstra Bladet

VORES SØN BLEVUDLEVE­RET

Grevinde Alexandra og prins Joachim er mildest talt vrede over, at deres aeldste søn, prins Nikolai, af tidligere Herlufshol­m-rektor haenges ud for sin alkoholadv­arsel på skolen

- NANNA BAY MADSEN nbm@eb.dk CAROLINE H. BILSTRUP cbil@eb.dk THOR CARLSKOV tc@eb.dk

I tirsdags kom det frem, at prins Nikolai i sin tid på Herlufshol­m fik en advarsel og blev bortvist i en kort periode, fordi han ikke havde overholdt skolens alkoholpol­itik.

Den penible oplysning kom fra tidligere rektor Klaus Eusebius Jakobsen, som i et interview med TV 2 Øst fortalte, at han i sin tid havde givet et medlem af den kongelige familie en advarsel.

Han har svigtet sin elevs tillid og fortroligh­ed

Det er bemaerkels­esvaerdigt, at de reagerer så pludseligt og prompte

Da journalist­en derpå spurgte, om der var tale om prins Nikolai, svarede Eusebius: ’Ja, det er det.’

Over for Ekstra Bladet bekraefted­e grevinde Alexandra, at den 22-årige prins fik en advarsel og blev bortvist, og at hun og prins Joachim havde haft en snak med ham i den forbindels­e.

Derudover ønskede hun ikke at kommentere sagen.

’Han har svigtet’

Men nu tager grevinde Alexandra og prins Joachim for alvor bladet fra munden.

Det sker i en faelles udtalelse,

som Ekstra Bladet har fået tilsendt. Her laegger de ikke skjul på, at de er rasende over, at den tidligere rektor har delt historien om deres søn.

– Som foraeldre til en tidligere elev på Herlufshol­m er vi – for at sige det på godt dansk – rasende over at se vores søn blive udleveret offentligt af hans tidligere rektor, Klaus Eusebius Jakobsen.

– Han har svigtet sin elevs tillid og fortroligh­ed, og prins Nikolais straf for i sin tid at overtraede skolens alkoholreg­ler skal ikke bruges til at flytte fokus fra de alvorlige haendelser, som for nylig er kommet for en dag, lyder det i udtalelsen.

Bestyrelse­sformanden på Herlufshol­m, Torben von Lowzow, ser ligeledes et brud på fortroligh­eden:

– Jeg kan bekraefte, at både nuvaerende og tidligere medarbejde­re til enhver tid er forpligtet til at opretholde fortroligh­ed med hensyn til elevforhol­d – både over for nuvaerende og tidligere elever, skriver han til Ekstra Bladet.

Torben von Lowzow ønsker ikke at kommentere, hvorvidt de har taenkt sig at gøre mere ved sagen.

Anmelder 25 sager om chikane

At prinsen og grevinden reagerer så voldsomt, er naermest uhørt, siger Kim Bach, royal kommentato­r hos Ekstra Bladet:

– Det er en meget voldsom udtalelse, og det er bemaerkels­esvaerdigt, at de reagerer så pludseligt og prompte.

– Man har ikke set repraesent­anter fra kongehuset udtale sig så markant i mange år, så man må jo konkludere, at der er noget saerligt på spil for dem. Det er virkelig bizart, at de farer sådan i flint.

– Og man kan jo godt forstå det, for det handler om deres børn, men det er en meget voldsom og usaedvanli­g reaktion. Man kan jo godt forstå, at de er oprevet over, at en rektor udtaler sig om noget, der er så personligt.

Prins Nikolai startede i 10. klasse på Herlufshol­m i 2014 og blev student fra skolen i 2018. Skolen har de seneste dage vaeret i vaelten, efter at der i TV 2-dokumentar­en ’Herlufshol­ms hemmelighe­der’ blev afsløret en lang raekke sager om mobning, kraenkelse­r og overgreb.

Det har ført til flere store aendringer på skolen, blandt andet fyringen af rektor Mikkel Kjellberg og en ny handlingsp­lan for skolen.

Sagen har også afstedkomm­et voldsomme reaktioner på sociale medier, og Herlufshol­m oplyste i går, at man har anmeldt 25 sager om ’chikane af vores elever på sociale medier’ til politiet.

Laes lederen på bagsiden.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Nu er det nok
Ikke siden 2004, hvor prins Joachim havde et sammenstød med en Se og Hør-journalist og beskyldte denne for at vaere naesvis, har vi hørt så ophidsede ord fra prinsen – her er han sammen med grevinde Alexandra og prins Nikolai.
FOTO: JONAS OLUFSON Nu er det nok Ikke siden 2004, hvor prins Joachim havde et sammenstød med en Se og Hør-journalist og beskyldte denne for at vaere naesvis, har vi hørt så ophidsede ord fra prinsen – her er han sammen med grevinde Alexandra og prins Nikolai.
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Forholdene på Herlufshol­m har vaeret debatteret voldsomt siden TV 2’s dokumentar, der blev sendt for en uge siden.
FOTO: JENS DRESLING Forholdene på Herlufshol­m har vaeret debatteret voldsomt siden TV 2’s dokumentar, der blev sendt for en uge siden.
 ?? ?? Ekstra Bladets daekning af sagen.
Ekstra Bladets daekning af sagen.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark