Ekstra Bladet

ELEVER BLEV BETALT AF TV

Den vilde påstand afvises pure af redaktør på programmet

-

De medvirkend­e blev tilbudt penge for at vaere med i dokumentar­en ’Herlufshol­ms hemmelighe­der’, som vakte både stor opstandels­e og rektorfyri­ng, efter at den blev sendt på TV 2 i sidste uge.

Sådan lyder den vilde påstand fra provokunst­neren Hornsleth, der er tidligere elev på kostskolen, i et interview i ’P1 Debat’.

Er blevet hetzet

Her haevder han at vide, at flere medvirkend­e og andre elever på skolen er blevet tilbudt penge af produktion­en bag TV 2-dokumentar­en for at stille op og fortaelle deres historie.

Taenk, at nogen kan finde på at beklikke de unge, der medvirker, og deres trovaerdig­hed ved at skabe falske rygter

– Vi ved nu, at mange af dem, der har stillet op, er blevet tilbudt penge for at vaere med. Jeg har talt med 3.g’ere og elever dernede, og de er blevet ringet op og er blevet hetzet for at vaere med i den der maerkelige dokumentar, lød det blandt andet fra Kristian von Hornsleth.

Afviser fuldstaend­ig

Den påstand afviser Lasse Bjerre, der er redaktør på programmet, dog pure i en mail til Ekstra Bladet.

– Jeg kan fuldstaend­igt afvise, at nogen kilder skulle vaere betalt for at medvirke i dokumentar­en. Det er helt grundløse og udokumente­rede påstande, lyder det i mailen.

– Det triste er ikke alene, at nogle forsøger at miskredite­re TV 2 og produktion­sselskabet, som har lavet dokumentar­en. De forsøger også at miskredite­re de unge mennesker, der har vaeret så modige at stå frem og fortaelle om deres oplevelser, skriver Bjerre blandt andet.

Også Rikke Dyrberg, der står bag dokumentar­en sammen med Bjarke Stender, har kommentere­t Hornsleths udtalelser.

– Bjarke Stender og jeg kan BLANKT afvise, at kilder i ’Herlufshol­ms hemmelighe­der’ har fået penge for at medvirke.

– Taenk, at nogen kan finde på at beklikke de unge, der medvirker, og deres trovaerdig­hed ved at skabe falske rygter, lyder det fra Rikke Dyrberg, der er undersøgen­de journalist på Kompagniet, skriver Dyrberg på Twitter.

 ?? ARKIVFOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Den tidligere Herlufshol­m-elev Kristian von Hornsleth har rodet sig ud i noget selvmodsig­else i forbindels­e med TV 2-dokumentar­en ’Herlufshol­ms hemmelighe­der’.
ARKIVFOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Den tidligere Herlufshol­m-elev Kristian von Hornsleth har rodet sig ud i noget selvmodsig­else i forbindels­e med TV 2-dokumentar­en ’Herlufshol­ms hemmelighe­der’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark