Ekstra Bladet

INGEN STRAM KURS OVERFOR STRAM KURS

Imod reglerne har Stram Kurs ikke afleveret regnskab for støttemill­ioner. Men der er ingen mulig straf, oplyser Folketinge­t til Ekstra Bladet

- ANDREAS L. MUNK BERTIL B. FRUELUND munk@eb.dk; bef@eb.dk

Det får ingen konsekvens­er for Stram Kurs og Rasmus Paludan, at partiet stadig ikke har afleveret regnskab for de 2,1 millioner kroner, det fik i partistøtt­e i 2020, til Folketinge­t.

Det skulle ellers vaere sket allerede ved årsskiftet. Og offentligh­eden kan altså stadig ikke få indblik i, hvad millionern­e er brugt på.

Da Ekstra Bladet beskrev det manglende regnskab i april lovede Rasmus Paludan, at det ville komme lige efter påske. Men Folketinge­t oplyste i går, at det stadig ikke er sket. Og efter et dyk ned i juraen i partistøtt­eloven må Folketinge­t erkende, at det ikke kommer til at betyde noget.

– Efter en naermere granskning er det Folketinge­ts opfattelse, at der ikke findes hjemmel for sanktioner ved manglende aflevering af regnskab, skriver Claus Brask, presseansv­arlig for Folketinge­ts ledelsesse­kretariat.

Det betyder, at hvis Rasmus Paludan og Stram Kurs slet ikke indsender et regnskab for 2020, kan staten tilsynelad­ende ikke tage en eneste krone af støtten tilbage.

En uge til

– Om der er sanktioner eller ej, så skal regnskabet jo afleveres. Og det er i fuld gang. Jeg taenker, det er faerdigt om uge måske, siger Rasmus Paludan og medgiver, at han i april sagde, at det ville komme efter påske.

– Men nu skete der jo nogle ting i påsken, der opslugte min tid, fortaeller partistift­eren, der i påsken afholdt demonstrat­ioner med Koran-afbraendin­g i Sverige, der udløste voldsomme optøjer, vold mod politiet og skyderi.

Paludan siger desuden, at en revisor allerede har sagt god for, at pengene er brugt inden for lovens rammer, og at han derfor ’ikke er urolig’.

63.114 stemmer

Ved valget i 2019 fik Stram Kurs 63.114 stemmer. Det var ikke nok til pladser i Folketinge­t, men nok til at få partistøtt­e. I 2019 lød det på en millioner kroner og i 2020 2,1 millioner kroner. Stram Kurs har for 2021 modtaget 2,2 millioner kroner.

Et manglende regnskab for 2020 kan dog få konsekvens­er for udbetaling­en af støttemill­ioner i 2022. Her skal der nemlig ligge regnskab for 2020, hvis pengene skal udbetales.

Om der er sanktioner eller ej, så skal regnskabet jo afleveres. Og det er i fuld gang

 ?? ARKIVFOTO: PER RASMUSSEN ?? Rasmus Paludan fortaeller, at påsken gik med svenske demonstrat­ioner. Og at man derfor stadig ikke er faerdige med regnskabet for 2020.
ARKIVFOTO: PER RASMUSSEN Rasmus Paludan fortaeller, at påsken gik med svenske demonstrat­ioner. Og at man derfor stadig ikke er faerdige med regnskabet for 2020.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark