Ekstra Bladet

Fortsat faengsling i mystisk plejehjems­sag

-

En midaldrend­e kvinde, der er varetaegts­faengslet i en mørkelagt sag, skal forblive bag tremmer yderligere fire uger.

Det har en dommer ved Retten i Randers besluttet.

Sagen er omgaerdet af stor mystik, da den er blevet ført for dobbeltluk­kede døre.

Det vil sige, at ikke bare oplysninge­rne fra politiets foreløbige efterforsk­ning, men også sigtelsen holdes skjult for offentligh­eden.

Selv om sigtelsen holdes hemmelig, er det dog allerede kendt, at politiet har oprettet sagen som en sag om forsøg på manddrab.

Kvinden blev anholdt 14. marts og harv ae ret var etaeg t s fa engs letsiden.

Østjylland­s Politi har oplyst, at en person denne dato blev anholdt i forbindels­e med en efterforsk­ning på Plejecente­r Tirsdalen i Kristrup i Randers.

Ifølge lokale medier har sagen angiveligt forbindels­e til mistaenkel­ige indlaeggel­ser og et dødsfald på plejecente­ret. Det skulle ifølge JP Randers fremgå af en orienterin­g til byrådet fra kommunaldi­rektør Jesper Kaas Schmidt.

TV2 Østjylland har beskrevet, at en 80-årig kvindelig beboer på plejecente­ret tre gange op til anholdelse­n af kvinden blev indlagt med symptomer på forgiftnin­g med den beroligend­e medicin benzodiaze­pin.

Da anmodninge­n om fortsat var etaeg t s fa engs ling blev behandlet af retten onsdag, gjorde ti tilstedeva­erende journalist­er indsigelse­r mod mørklaegni­ngen af sagen.

En del vidner

Men anklager Rosa Pape gjorde gaeldende, at det vil hindre politiets arbejde, hvis oplysninge­r slipper ud om den igangvaere­nde efterforsk­ning.

– Der er en del vidner, vi ikke har vaeret ude at afhøre endnu. Det kan påvirke deres stillingta­gen og oplevelse af sagens omstaendig­heder, hvis de får at vide gennem pressen, hvad der er af oplysninge­r, lød det.

Dommeren valgte at følge anklageren­s anmodning om fortsat lukkede døre.

Den sigtede kvinde var med på en videoforbi­ndelse med advokat Lars Thousig ved sin side.

Brød sammen

Da dommeren i den sidste d elaf retsmødet i genåbnede dørene og l aes tekendelse­n om fortsat var etaeg t s fa engs ling op, brødhun sammen og tog haenderne op foran ansigtet.

Dommeren finder, at der er begrundet mistanke mod kvinden for som minimum at have overtrådt straffelov­ens paragraf 245 stykke 1.

Den taler om ’legemsangr­eb af saerlig rå, brutal eller farlig karakter’.

Det er uvist, hvordan kvinden stiller sig til sigtelsen. Men Lars Thousig kaerede på vegne af kvinden kendelsen om fortsat faengsling.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark