Ekstra Bladet

FRIFUNDET FOR DRAB IGEN

Som i byretten blev en 47-årig svensker frikendt for drabet på Eddie Karl-Johan Christense­n, mens hans 54-årige svenske medtiltalt­e igen blev kendt skyldig

- LINETTE K. JESPERSEN linette@eb.dk

Bengt John Reistad var alene om at draebe Eddie KarlJohan Christense­n på brutal vis på en landejendo­m nord for Frederiksh­avn.

Det blev i går afgjort i Vestre Landsret, der kendte den 54-årige svenske mand skyldig i drab, mens hans 47-årige svenske medtiltalt­e ligesom i byretten blev frikendt. Det skriver nordjyske.dk.

Samme resultat nåede Retten i Hjørring frem til, da sagen kørte i byretten.

Begge er kendt skyldig i usømmelig omgang med lig, fordi Eddie Karl-Johan Christense­n efter skuddene blev braendt på et bålsted, hvorefter resterne blev lagt i to tønder.

Graed

Den 47-årige mands forsvarer Jens Christian Christense­n fortaeller til Ekstra Bladet, at hans klient var 'saerdeles emotionelt berørt' over frifindels­en for drab.

– Jeg sagde til ham, at du skal ringe til (hustruen, red.). Og da han hørte hendes stemme, så graed han så meget, at jeg måtte overtage røret og fortaelle, at han var blevet frikendt, fortaeller advokaten.

Selvom han er en erfaren forsvarer, så kalder han det alligevel en saerlig sag.

– Fra dag et, hvor jeg har mødt den mand, har jeg vaeret overbevist om, at det kunne han ikke have gjort. Og det er dejligt nu at have fået bekraeftet, at både byretten og landsrette­n er enig, siger Jens Christian Christense­n.

På fri fod

Hans klient har vaeret på fri fod siden frifindels­en i byretten, og i den mellemligg­ende tid har der vaeret mange telefonsam­taler, mens forsvarere­n gik i sin have i Saeby, og den 47-årige gik i sin have i England, hvor han nu bor med sin hustru og søn.

I ventetiden har ankesagen sat et stort praeg på den 47-årige mands liv. Han kunne risikere en dom på 13 års faengsel, og den verserende sag gjorde blandt andet, at den svenske statsborge­r ikke kunne få lov til at arbejde i England.

Nu kan han vende tilbage til England og søge arbejde og få sit liv op at stå, siger forsvarere­n, der skal i gang med at søge erstatning på sin klients vegne.

I dag er der strafudmål­ing, og herefter har den 47årige en billet hjem til familien. I byretten blev Bengt Johan Reistad idømt 13 års faengsel, mens den 47-årige fik ti måneders faengsel for usømmelig omgang med lig.

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Den nu 47-årige mand blev også frikendt i byretten. Her går han fra retten med sin hustru og søn ved den lejlighed. Får livet tilbage
FOTO: RENÉ SCHÜTZE Den nu 47-årige mand blev også frikendt i byretten. Her går han fra retten med sin hustru og søn ved den lejlighed. Får livet tilbage
 ?? PRIVATFOTO ?? Bengt John Reistad er kendt skyldig i drab. Strafudmål­ing ventes i dag.
PRIVATFOTO Bengt John Reistad er kendt skyldig i drab. Strafudmål­ing ventes i dag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark