Ekstra Bladet

REE HAR MISTET EN MILLIARD KR.

KAEMPE NEDTUR: Ree-familien med Karsten i spidsen havde et yderst hårdt år på finansmark­ederne i 2021, men pengetanke­n bugner stadig

- JONAS SAND TATIANA GRANT josa@eb.dk; tg@eb.dk

2021 var et hårdt år for de fleste aktieinves­torer, og Karsten Ree var ingen undtagelse.

Det viser de netop offentligg­jorte regnskaber i hans holdingsel­skaber.

I selskabet Karsten Ree Holding B, som Karsten Ree ejer med sine tre sønner, William, Oliver og Christian, men som han selv reelt styrer, var underskudd­et i 2021 på 819.423.411 kroner.

Fejlslagne investerin­ger

Regnskabet viser, at underskudd­et primaert skyldes fejlslagne investerin­ger i vaerdipapi­rer – altså aktier og obligation­er.

’Årets resultat er påvirket vaesentlig­t af kurstab på vaerdipapi­rer. Ledelsen havde forventet et positivt resultat for 2021 for såvel koncernen som moderselsk­abet, og resultatet er således ikke i overensste­mmelse med forventnin­gerne’, skriver ledelsen.

Dermed blev de fire Reemedlemm­er en hel del fattigere i løbet af 2021, men i selskabet råder de stadig over en formue, som langt de fleste ville misunde.

Egenkapita­len lød ved udgangen af 2021 på 2.111.117.716 kroner – altså 2,11 milliarder kroner. Det er dog en markant nedgang i forhold til året inden, hvor beløbet var 2,93 milliarder.

Ledelsen skriver videre i regnskabet, at de forventer et positivt resultat i indevaeren­de år, men at det afhaenger af kursudvikl­ingen på aktiemarke­det.

Ikke sket før

Til Finans sagde Karsten Ree i marts, at den seneste tid har vaeret den hårdeste, mens han har investeret.

– Mine investerin­ger har vaeret negative meget laenge. Jeg kan ikke andet end håbe på, at det snart bliver bedre, men jeg kan faktisk ikke huske, at det på noget andet tidspunkt er gået så meget nedad i så lang en periode. Hverken it-boblen i starten af 00’erne, finanskris­en eller andre kriser har ramt på samme måde, sagde han dengang.

Her fortalte han også, at han blandt andet har penge placeret hos techgigant­er som Facebook, Amazon, Tencent og Google og de danske energisels­kaber Ørsted og Vestas, ligesom han også ejer andele af en raekke danske virksomhed­er.

Ekstra Bladet har forsøgt at få kommentar fra Karsten Ree, men han har ikke lyst til at udtale sig på nuvaerende tidspunkt.

Mine investerin­ger har vaeret negative meget laenge. Jeg kan ikke andet end håbe på, at det snart bliver bedre

 ?? FOTO: STINE BIDSTRUP ?? Karsten Ree grundlagde isaer formuen med salget af Den Blå Avis i 2008 for 2,1 milliard kroner. Svind i formuen
FOTO: STINE BIDSTRUP Karsten Ree grundlagde isaer formuen med salget af Den Blå Avis i 2008 for 2,1 milliard kroner. Svind i formuen
 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? 76-årige Karsten Ree er gift med Janni Ree, der blandt andet er kendt fra tv-programmet 'Forsidefru­erne'.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN 76-årige Karsten Ree er gift med Janni Ree, der blandt andet er kendt fra tv-programmet 'Forsidefru­erne'.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark